ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κύκλοι ΥΠΟΙΚ: Είναι νωρίς για νέα ανταλλαγή ομολόγων

12:59 - 21 Σεπ 2017 | Οικονομία
Πηγές του υπουργείου Οικονομικών σχολίασαν δημοσίευμα του Reuters σύμφωνα με το οποίο εξετάζεται η ανταλλαγή 20 ομολόγων που είχαν εκδοθεί το 2012 στο πλαισιο του PSI με πέντε νέα ομόλογα. Συγκεκριμένα, σημειώνουν πως "η ανταλλαγή ομολόγων που είχε εκδόσει στο παρελθόν το ελληνικό δημόσιο με νέα ομόλογα περιλαμβάνεται στους στόχους του υπουργείου Οικονομικών, αλλά αυτή την ώρα δεν υπάρχουν συγκεκριμένες αποφάσεις".

Ακόμη, συμπληρώνουν ότι ειναι μία κίνηση στην οποία θα πρέπει να προχωρήσει το υπουργείο Οικονομικών μέχρι το τέλος του προγράμματος, προκειμένου να βελτιώσει την καμπύλη ομολόγων του ελληνικού δημοσίου και να ομαλοποιήσει τις πληρωμές χρέους για τα επόμενα χρόνια.

Οπως εξηγούν οι ίδιες πηγές, το Swap των ομολόγων είναι μία από τις προτάσεις που βρίσκεται στο τραπέζι εδώ και πολύ καιρό, αλλά πρόκειται για μία άσκηση η λύση της οποίας εξαρτάται από το διεθνές περιβάλλον και άλλους κρίσιμους παράγοντες.

Τα ίδια στελέχη σημείωναν στο ΑΜΠΕ ότι πρόκειται για μία σύνθετη διαδικασία με πολλές παραμέτρους και άφησαν να εννοηθεί ότι η λήψη των σχετικών αποφάσεων δεν είναι ένα θέμα του παρόντος.

Υπενθυμίζεται ότι το 2012 στο πλαίσιο του PSI το ελληνικό δημόσιο είχε εκδόσει νέους τίτλους προς τους ιδιώτες που συμμετείχαν σε αυτό, ανταλλάσσοντάς τους με τα ομόλογα που είχαν στην κατοχή τους περίπου στο 50% της ονομαστικής αξίας τους. Αυτούς τους νέους τίτλους αφορούν οι προτάσεις για swap.

Οταν θα ληφθούν οι αποφάσεις για την κίνηση αυτή τότε θα οριστικοποιηθεί ο τρόπος της ανταλλαγής, το αν θα γίνεται με 4,5 ή 6 νέες εκδόσει , όπως και τα υπόλοιπα στοιχεία της, σημειώνουν τα αρμόδια στελέχη του υπουργείου Οικονομικών.

Copyright © 1999-2021 Premium S.A. All rights reserved.