ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ενίσχυση Επιχειρηματικότητας Γονέων με τρία τέκνα και άνω

13:38 - 23 Μαρ 2007 | Οικονομία
Πρόγραμμα που αποσκοπεί στην ανάπτυξη, υποστήριξη και προώθηση της Επιχειρηματικότητας των γονέων (άνδρες - γυναίκες), με τρία τέκνα και άνω, μέσω χρηματοδοτικών ενισχύσεων για τη δημιουργία νέων και βιώσιμων μικρομεσαίων επιχειρήσεων στους τομείς της μεταποίησης του εμπορίου και των υπηρεσιών με έμφαση στην περιφερειακή ανάπτυξη και στην τοπική οικονομία, ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Ανάπτυξης.

Το πρόγραμμα αφορά την οικονομική ενίσχυση των υπό ίδρυση επιχειρήσεων για την προμήθεια εξοπλισμού, ειδικών εγκαταστάσεων, διαμόρφωση χώρων, προβολή - προώθηση κ.λ.π.
Ο διαθέσιμος προϋπολογισμός της δράσης κυμαίνεται στα 9.090.909,00 €


Βασικά χαρακτηριστικά προγράμματος

Δικαιούχοι

Έλληνες γονείς (άνδρες και γυναίκες) με τρία τέκνα και άνω

Επιλέξιμες δαπάνες

Εξοπλισμός και Ειδικές Εγκαταστάσεις, Διαμόρφωση Χώρων, Προβολή-Προώθηση και ’λλες Δαπάνες

Προϋπολογισμός προτάσεων

Από 30.000 έως 140.000 ευρώ

Ποσοστό Επιχορήγησης

55%

Ολοκλήρωση έργου

12 μήνες

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής προτάσεων

04/05/2007


Επιλέξιμες επιχειρήσεις


Δικαίωμα συμμετοχής στο Πρόγραμμα έχουν οι γονείς οικογενειών, άνδρες και γυναίκες, με τρία τέκνα και άνω, εκ των οποίων το ένα τουλάχιστον τέκνο είναι προστατευόμενο, όπως ορίζεται από το Νόμο 2238/1994 (άρθρο 7) «περί προστατευομένων μελών» και οι οποίοι  δεν ασκούσαν επιχειρηματική δραστηριότητα από 1/1/2006 και μετά. Δηλαδή, δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα, έχουν οι γονείς των οποίων ένα από τα τρία ή περισσότερα τέκνα τους είναι:


α) Ανήλικο και άγαμο

β) Ενήλικο άγαμο το οποίο δεν έχει υπερβεί το εικοστό  πέμπτο έτος της ηλικίας του και σπουδάζει  σε αναγνωρισμένη  σχολή ή σχολείο του  εσωτερικού ή του εξωτερικού.

Ειδικά, για τα τέκνα τηςπροηγούμενης περίπτωσης, καθώς και για τα τέκνα που δεν σπουδάζουν, το χρονικό διάστημα κατά το οποίο θεωρούνται προστατευόμενα μέλη παρατείνεται μέχρι και δύο έτη, εφόσον κατά τα έτη αυτά είναι εγγεγραμμένα στα μητρώα ανέργων του Ο.Α.Ε.Δ.

γ) ’γαμο τέκνο το οποίο δεν έχει υπερβεί το δέκατο ένατο έτος της ηλικίας του  και παρακολουθεί   δημόσιο μεταλυκειακό προπαρασκευαστικό κέντρο

δ) ’γαμο τέκνο το οποίο δεν υπάγεται στις προηγούμενες περιπτώσεις β και γ, εφόσον  υπηρετεί τη στρατιωτική του θητεία

ε) Τέκνο άγαμο ή διαζευγμένο ή που τελεί σε κατάσταση  χηρείας, εφόσον  παρουσιάζει  αναπηρία  εξήντα επτά  τοις εκατό (67%) και πάνω από διανοητική καθυστέρηση  ή φυσική αναπηρία.

Στο πρόγραμμα εντάσσονται νεοϊδρυόμενες επιχειρήσεις  με νομική μορφή που θα πρέπει να είναι ατομική επιχείρηση ή εταιρεία (Ομόρρυθμη, Ετερόρρυθμη, Περιορισμένης Ευθύνης ή Ανώνυμη  ή Συνεταιρισμός), με δραστηριότητα στον τομέα της μεταποίησης, του εμπορίου και των υπηρεσιών.

Επιλέξιμες δαπάνες


1. Εξοπλισμός και Ειδικές Εγκαταστάσεις (μέχρι 140.000€)


1.1 Εξοπλισμός


Η κατηγορία αυτή περιλαμβάνει το κόστος για την αγορά καινούργιου εξοπλισμού, απαραίτητου για την άσκηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας, ενδεικτικά:


· Έπιπλα και σκεύη (γραφεία, καρέκλες και πάγκοι εργασίας).

· Ηλεκτρονικοί Υπολογιστές (H/Υ) καθώς και λογισμικό (S/W) που σχετίζονται άμεσα με την παραγωγή των προϊόντων ή την παροχή της υπηρεσίας.

· Ηλεκτρονικός εξοπλισμός γραφείου και περιφερειακές συσκευές (fax, φωτοτυπικά μηχανήματα, τηλεφωνικά κέντρα και τηλεφωνικές συσκευές, εκτυπωτές, scanners, και άλλα περιφερειακά υπολογιστών).
· Εξοπλισμός διακίνησης υλικώ

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.