ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ντάισελμπλουμ: Στόχος η «καθαρή» έξοδος-Η γερμανική στάση δεν θα αλλάξει

16:55 - 25 Σεπ 2017 | Οικονομία
Ντάισελμπλουμ: Στόχος η «καθαρή» έξοδος-Η γερμανική στάση δεν θα αλλάξει
Μετά τη συνάντηση που είχε με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο στο υπουργείο Οικονομικών ο Γερούν Ντάισελμπλουμ τάχθηκε υπέρ της ανάγκης "καθαρής" εξόδου της Ελλάδας από το πρόγραμμα και έστειλε μήνυμα για γρήγορη ολοκλήρωση της αξιολόγησης που θα βοηθήσει την Ελλάδα να ενισχύσει ακόμη περισσότερο την αξιοπιστία της. Από όσα είπε ξεχωρίζει ακόμη η άποψη που εξέφρασε πως το αποτέλεσμα των γερμανικών εκλογών και η νέα κυβέρνηση που θα προκύψει, δεν πρόκειται να αλλάξει τις αποφάσεις που έχει ήδη λάβει το Eurogroup για τη χώρα μας.

Στο ξεκίνημα της τοποθέτησής του ο κ. Ντάισελμπλουμ τόνισε με νόημα πως από την τελευταία φορά που επισκέφθηκε τον ίδιο χώρο (σ.σ. το 2015, επί υπουργείας Βαρουφάκη), "έχει επιστρέψει στην Ελλάδα η προοπτική και η εμπιστοσύνη".

Χρησιμοποίησε μάλιστα πολύ θετικές εκφράσεις, λέγοντας πως η ελληνική κυβέρνηση έχει κάνει πολλή και σκληρή δουλειά για να φτάσει σε αυτό το σημείο, που όπως είπε, είναι πια η συζήτηση για την τελική ευθεία του προγράμματος.

"Συζητήσαμε τις τελευταίες μέρες του προγράμματος", είπε και πρόσθεσε πως "υπαρχει από όλες τις πλευρές η διάθεση για ταχεία ολοκλήρωση της αξιολόγησης".

Σε ερώτηση για το αν πρόκειται να ζητηθούν από την Ελλάδα πρόσθετα μέτρα, ο επικεφαλής του Eurogroup δεν θέλησε να σχολιάσει.

Στο σημείο αυτό παρενέβη ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο οποίος εξέφρασε την άποψη πως δεν θα χρειαστούν νέα μέτρα και πως ακόμα και στα σημεία του προϋπολογισμού με αστοχίες, αυτές θα καλυφθούν από άλλα σημεία που θα υπάρχει υπεραπόδοση.

Γιώργος Αλεξάκης

Τελευταία τροποποίηση στις 17:04 - 25 Σεπ 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.