ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

BlackRock: Η Ελλάδα ανακάμπτει και "ξεκλειδώνει" σημαντική επενδυτική ζήτηση Κύριο

17:27 - 04 Οκτ 2017 | Οικονομία
BlackRock: Η Ελλάδα ανακάμπτει και "ξεκλειδώνει" σημαντική επενδυτική ζήτηση
Η μεγαλύτερη εταιρεία διαχείρισης κεφαλαίων στον κόσμο, η BlackRock, χαρακτηρίζει την πορεία της ελληνικής οικονομίας ως “ανακάμπτουσα”.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πρόσφατη ανάλυσή της η BlackRock αναφέρει ότι η επιτυχής επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές μετά την αξιολόγηση του προγράμματος θα είναι το έναυσμα για το ξεκλείδωμα της επενδυτικής ζήτησης.

Όπως μεταδίδουν οι Financial Times σε δημοσίευμά τους, o Chris Colunga, συνδιαχειριστής της BlackRock Emerging Europe, επισημαίνει ότι το ελληνικό χρέος θα μπορούσε τελικά να κριθεί επιλέξιμο για ένταξη στο πρόγραμμα αγοράς ομολόγων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, "παρέχοντας στην κυβέρνηση χαμηλότερο κόστος χρέους και καθησυχάζοντας τους επενδυτές".

Την ίδια στιγμή, o Chris Colunga υποστηρίζει πως σε συνδυασμό με την ενίσχυση της οικονομικής ανάπτυξης, αυτό σημαίνει ότι οι ελληνικές τράπεζες μπορούν να απομακρυνθούν από τις αμφιβολίες αναφορικά με την φερεγγυότητά τους και να επιστρέψουν στην κανονικότητα.

Τέλος, ο συνδιαχειριστής της BlackRock Emerging Europe, διαπιστώνει σε ό,τι αφορά τις ελληνικές τραπεζικές μετοχές ότι "υπάρχει περιθώριο για ουσιώδη βελτίωση" και τις χαρακτηρίζει φθηνές σε σχέση με τις "ανταγωνίστριές" τους.

Τελευταία τροποποίηση στις 17:30 - 04 Οκτ 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.