ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τσίπρας-Λαγκάρντ: Αποφασιστική εφαρμογή του προγράμματος και ελάφρυνση του χρέους

01:59 - 17 Οκτ 2017 | Οικονομία
Τσίπρας-Λαγκάρντ: Αποφασιστική εφαρμογή του προγράμματος και ελάφρυνση του χρέους
Κάτι περισσότερο από μία ώρα διήρκησε η συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με την Κριστίν Λαγκάρντ στην έδρα του ΔΝΤ, καθώς ξεκίνησε στις 00.30 μετά τα μεσάνυχτα και ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 02.00 (ώρα Ελλάδας)

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός και η επικεφαλής του Ταμείου παραχώρησαν αμέσως μετά κοινή συνέντευξη Τύπου, όπου το ζήτημα του χρέους φάνηκε να τους... ενώνει.

"Είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε με την Κριστίν Λαγκάρντ τις βραχυπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες προοπτικές της ελληνικής οικονομίας", τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας για να προσθέσει:

"Συμφωνήσαμε ότι προς το συμφέρον όλων των πλευρών, είναι να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό η τρίτη αξιολόγηση, γιατί με τον τρόπο αυτό η ελληνική οικονομία θα μπορέσει να διατηρήσει την ανοδική πορεία της".

Ο Αλέξης Τσίπρας δεν παρέλειψε να σημειώσει πως στο ζήτημα του χρέους πιστεύει πως "το ΔΝΤ θα παίξει ένα ζωτικό και σημαντικό ρόλο".

Ακόμα, κλείνοντας την τοποθέτησή του τόνισε: "Μετά από αρκετά χρόνια οικονομικής στασιμότητας η Ελλάδα γύρισε σελίδα. Οι σοβαροί κίνδυνοι και η αβεβαιότητα έχουν υποχωρήσει. Οι τεράστιες προσπάθειες του ελληνικού λαού καρποφορούν".

"Πιστεύω ότι η αποφασιστική εφαρμογή του προγράμματος μαζί με μια ελάφρυνση του χρέους, έχει μεγάλη σημασία" είπε η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. "Ο πρωθυπουργός και εγώ έχουμε δεσμευτεί να προχωρήσουμε μαζί προς την κατεύθυνση αυτή", ανέφερε ακόμα.
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.