ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τσακαλώτος: Δεν θα μας αναγκάσουν να πάρουμε νέα μέτρα

07:30 - 24 Οκτ 2017 | Οικονομία
Τσακαλώτος: Δεν θα μας αναγκάσουν να πάρουμε νέα μέτρα
«Δεν ισχύει ότι δεν θα κλείσει η τρίτη αξιολόγηση, δεν ισχύει ότι δεν θα πάρουμε την υποδόση, δεν ισχύει ότι θα μας αναγκάσουν να πάρουμε νέα μέτρα, δεν ισχύει, δεν ισχύει», τόνισε κατηγορηματικά κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο περιφερειακό αναπτυξιακό συνέδριο Ηπείρου που πραγματοποιείται στα Γιάννινα, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Διαβεβαίωσε ακόμα ότι θα υπάρξει και φέτος κοινωνικό μέρισμα, ενώ εμφανίστηκε σίγουρος πως η Ελλάδα θα πετύχει «καθαρή έξοδο» από τα μνημόνια τον Αύγουστο του 2018.

«Βγήκαμε με πολύ μεγάλη επιτυχία στις αγορές και θα ξαναβγούμε ίσως σύντομα, όχι για να βγάλουμε καινούρια λεφτά, αλλά να διαχειριστούμε το χρέος μας, για να είναι πιο ελκυστικά τα ομόλογα μας, όταν ξαναβγούμε μετά από το κλείσιμο της τρίτης αξιολόγησης. Έχουμε μια οικονομία που επιστρέφει στην ανάπτυξη και στο πρώτο και στο δεύτερο τρίμηνο του 2017», τόνισε ο υπουργός Οικονομικών για να συμπληρώσει πως θεωρεί βέβαιο ότι θα έρθουν επενδύσεις στη χώρα.

Αναφερόμενος στη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, σημείωσε ότι συνεχώς ρίχνουν τόσο χαμηλά τον πήχη που ο καθένας θα μπορούσε να τον περάσει.

Τέλος, αναφέρθηκε με θετικά λόγια στη λειτουργία και το έργο της Συνεταιριστικής Τράπεζας Ηπείρου και δήλωσε πως θα συνεχίσει να κάνει και άλλα βήματα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.