ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σημαντικές επαφές Παπαδημητρίου στην Τουρκία

13:47 - 27 Οκτ 2017 | Οικονομία
Σημαντικές επαφές Παπαδημητρίου στην Τουρκία
Στο οικονομικό φόρουμ της Σμύρνης, την έναρξη του οποίου κήρυξε χθες ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπιναλί Γιλντιρίμ, συμμετείχε ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Δημήτρης Παπαδημητρίου.
Ο έλληνας υπουργός έλαβε μέρος σε πάνελ με θέμα «Δύο Ακτές, Μία Θάλασσα», στο οποίο συμμετείχε και ο τούρκος ομόλογός του Νιχάτ Ζεϊμπεκσί.
Κατά την παρέμβασή του ο κ. Παπαδημητρίου ανέφερε ότι η οικονομική και εμπορική συνεργασία μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας έχει αναπτυχθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια.
Εξέφρασε την πεποίθηση ότι «στο μέλλον, το εμπόριο και οι επενδύσεις θα μπορούσαν να γίνουν ακόμα πιο γρήγορα, αν ενισχυθούν οι οικονομικές μας σχέσεις και τα Υπουργεία Οικονομικών εντείνουν τις προσπάθειές τους για την επίτευξη αυτού του στόχου».
«Θα ήταν αμοιβαία επωφελής για τους δύο λαούς μας» τόνισε.
Στο περιθώριο του φόρουμ ο Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης πραγματοποίησε διμερή συνάντηση με τον τούρκο ομόλογό του, κατά την οποία εξετάστηκε η οργάνωση από τις δύο χώρες ενός Οικονομικού Φόρουμ στην Ελλάδα το 2018.
Το Οικονομικό Φόρουμ της Σμύρνης οργανώνει η Dogus Media Group, η οποία παρέθεσε γεύμα προς τιμήν του κ. Παπαδημητρίου το βράδυ της Τρίτης. Ο όμιλος Dogus έχει σημαντική παρουσία στην Ελλάδα σε υποδομές τουρισμού κι έχει έντονο ενδιαφέρον για περαιτέρω επενδύσεις.

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.