ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Υπ. Εργασίας: Έρχονται ρυθμίσεις για τη βιωσιμότητα του ΕΔΟΕΑΠ

14:23 - 27 Οκτ 2017 | Οικονομία
Υπ. Εργασίας: Έρχονται ρυθμίσεις για τη βιωσιμότητα του ΕΔΟΕΑΠ
Συνάντηση με εκπροσώπους του ΕΔΟΕΑΠ είχε την Παρασκευή η πολιτική ηγεσία του Υπ. Εργασίας.

Η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου και ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφαλίσης Αναστάσιος Πετρόπουλος συναντήθηκαν σήμερα Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2017 με εκπροσώπους της Διοίκησης του ΕΔΟΕΑΠ (Ενιαίος Δημοσιογραφικός Οργανισμός Επικουρικής Ασφάλισης-Περίθαλψης) και των Ενώσεων των εργαζομένων στον Τύπο, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου.

Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου ενημέρωσε τους εκπροσώπους του ΕΔΟΕΑΠ και των Ενώσεων για το πλαίσιο των ρυθμίσεων που εισάγει προς ψήφιση στη Βουλή, σχετικά με τη διασφάλιση της βιωσιμότητάς του.

Το πλαίσιο των ρυθμίσεων θα δοθεί για έγκριση στη Γενική Συνέλευση του ΕΔΟΕΑΠ, προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες αλλαγές στις καταστατικές διατάξεις του, αναφέρεται στην ανακοίνωση του Yπουργείου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η συμφωνία περιλαμβάνει διπλασιασμός της μηνιαίας εισφοράς για τους εργαζόμενους, από 3% που είναι σήμερα, στο 6%, αλλά και θεσμοθέτηση στο 8%, εισφοράς για τους εργοδότες. Επίσης, οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στα ΜΜΕ, υποχρεώνονται να καταβάλλουν πόρο υπέρ του ΕΔΟΕΑΠ που θα αντιστοιχεί στο 2% των ετήσιων κερδών τους.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.