ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Φρένο στα σενάρια για πληρωμή δόσης του ΕΝΦΙΑ από το μέρισμα

12:57 - 31 Οκτ 2017 | Οικονομία
Φρένο στα σενάρια για πληρωμή δόσης του ΕΝΦΙΑ από το μέρισμα
Φρένο στα σενάρια για εξόφληση δόσης του ΕΝΦΙΑ από το υπερπλεόνασμα βάζουν οι δανειστές, οι οποίοι έχουν συμφωνήσει να διανεμηθεί το μέρισμα προς τρεις κατευθύνσεις.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου, την Τρίτη, οι θεσμοί συμφωνούν με τη διανομή του μερίσματος σε τρεις παρεμβάσεις:

1. για πληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου προς τρίτους -πέραν της υποδόσης των 800 εκατ. ευρώ που εκταμιεύθηκαν χθες.

2. για την ενίσχυση των δικαιούχων του Κοινωνικού Εισοδήματος αλληλεγγύης (ΚΕΑ) και όχι σε οριζόντιες παροχές, τύπου 13η σύνταξη

3. για τη δημιουργία ενός αποθεματικού ταμείου με σκοπό τη διασφάλιση των μελλοντικών αγοραστών ομολόγων, όταν η Ελλάδα ξαναβγεί στις αγορές, μετά το τέλος του μνημονίου.

Ως εκ τούτου, δεν φαίνεται να υπάρχει καμία συμφωνία μεταξύ Αθήνας και θεσμών για κάλυψη του ποσού δόσης του ΕΝΦΙΑ από το μέρισμα.

Αναφορικά με το ύψος του μερίσματος, μέχρι στιγμής φημολογείται η διανομή 800 εκατ. ευρώ, ωστόσο υπάρχουν και φωνές που ανεβάζουν το ποσό.

Τα τελικά στοιχεία θα αποτυπωθούν στο τελικό σχέδιο προϋπολογισμού που θα κατατεθεί στις 21 Νοεμβρίου στη Βουλή.

Θα μεσολαβήσουν τηλεδιαπραγματεύσεις με τους θεσμούς, η αποστολή νεώτερων στοιχείων για τις οικονομικές επιδόσεις, αλλά και η ανακοίνωση των φθινοπωρινών προβλέψεων της Κομισιόν.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.