ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Λιαργκόβας: Η μεσαία τάξη κινδυνεύει με φτωχοποίηση

11:25 - 03 Νοε 2017 | Οικονομία
Λιαργκόβας: Η μεσαία τάξη κινδυνεύει με φτωχοποίηση
Τον κώδωνα του κινδύνου για τις πολιτικές λιτότητας έκρουσε για άλλη μια φορά ο επικεφαλής του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής Παναγιώτης Λαργκόβας, ενώ αναφερόμενος στο κοινωνικό μέρισμα επανέλαβε πως θα ήταν καλύτερο για όλους να προέρχεται από ανάπτυξη και όχι από φόρους.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 υπογράμμισε ότι αν συνεχιστεί η έντονη φορολόγηση, η μεσαία τάξη θα συρρικνώνεται και θα εισέλθει στα όρια της φτώχειας.

«Για να έχουμε βιώσιμη κοινωνική πολιτική θα πρέπει να προκύπτουν όλα αυτά από την ανάπτυξη, γιατί μόνο έτσι θα μπορούμε και τα επόμενα χρόνια να δίνουμε ως χώρα και να ενισχύουμε τους πραγματικά αδύναμους» σημείωσε.

Πρόσθεσε ότι τα χρόνια  των μνημονίων επιδεινώθηκε η θέση των εισοδηματικά αδύναμων. «Η βοήθεια που τους δίνεται πρέπει να είναι μόνιμη και όχι συγκυριακή» υπογράμμισε.

Ο κ. Λιαγκόρβας επανέλαβε ότι μετά την έξοδο από τα μνημόνια τα πράγματα δεν θα είναι εύκολα, καθώς -όπως είπε χαρακτηριστικά- «δεν θα ανοίξουν οι κάνουλες. Οι συνθήκες θα βελτιωθούν σταδιακά, αλλά η λιτότητα θα συνεχίσει να υπάρχει».

«Πρέπει σταδιακά να μειωθούν οι φόροι και να αυξηθούν τα εισοδήματα» επισήμανε ο κ. Λιαργκόβας και πρόσθεσε ότι «πρέπει να συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις ώστε οι συνθήκες να γίνουν φιλικές για τους επενδυτές. Έτσι θα αυξηθεί η παραγωγικότητα και μετά θα αυξηθούν και οι μισθοί».

Το βάρος πρέπει να δοθεί στην ανάπτυξη, δήλωσε και σημείωσε πως με υψηλή φορολογία και γραφειοκρατία δεν γίνεται.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.