ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Έτοιμο για το μεγάλο swap το οικονομικό επιτελείο

13:51 - 13 Νοε 2017 | Οικονομία
Έτοιμο για το μεγάλο swap το οικονομικό επιτελείο
Με στόχο να ολοκληρωθεί η ανταλλαγή ομολόγων μέχρι την επόμενη ημερομηνία έλευσης των δανειστών στην Αθήνα ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους ετοιμάζει μέγα-swap 20 ομολόγων με τέσσερις ή πέντε νέους τίτλους διάρκειας από πέντε ως 25 χρόνια.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, οι δανειστές έχουν δώσει την έγκρισή τους για την υλοποίηση της ανταλλαγής και η επιτυχία των εκδόσεων αναμένεται να οδηγήσει σε βελτίωση του κλίματος.

Στόχος της κίνησης αυτής είναι να αυξηθεί η εμπορευσιμότητα στην ελληνική αγορά ομολόγων και να φτιαχτεί η καμπύλη αποδόσεων, ώστε να υποστηριχθούν και οι επόμενες προσπάθειες εξόδου στις αγορές.

Τα ομόλογα που σχεδιάζεται να ανταλλαγούν έχουν ονομαστική αξία 29,7 δισ. ευρώ, προέκυψαν το 2012 με το PSI, σε ποσοστό 60% βρίσκονται στα χαρτοφυλάκια hedge funds και το υπόλοιπο 40% σε έλληνες μικροομολογιούχους, ελληνικές τράπεζες, ασφαλιστικά ταμεία και το Κοινό Κεφάλαιο της Τράπεζας της Ελλάδος.

Οι κινήσεις για το swap αναμένονται εντός της εβδομάδας, ενώ η επόμενη έξοδος της Ελλάδας στις αγορές προσδιορίζεται μετά την ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.