ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σε εξέλιξη το έργο βελτίωσης των υποδομών ποιότητας

16:09 - 14 Απρ 2006 | Οικονομία
Την ικανοποίησή τους εξέφρασαν τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου Ποιότητας, για το έργο που έχει πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα σε ότι αφορά στη βελτίωση των υποδομών ποιότητας αλλά και την έναρξη συνεργασίας των φορέων ποιότητας (ΕΛΟΤ, ΕΣΥΔ, ΕΙΜ και ΕΦΕΤ) για το συντονισμό και την καλύτερη κάλυψη των θεμάτων ποιότητας.
Ειδικότερα, στην 5η συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Ποιότητας για την Ανάπτυξη (ΕΣΠΑ), που πραγματοποιήθηκε σήμερα και στην οποία παρεβρέθιηκαν ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Αναστάστιος Νεράντζης και ο γενικός γραμματέας Βιομηχανίας, Σπύρος Παπαδόπουλος, παρουσιάσθηκε, από μέλη του συμβουλίου, η πρόοδος εργασιών επί των κατωτέρω θεμάτων: - Εθνικά βραβεία επιχειρηματικής αρίστευσης,
- Καθιέρωση Συστήματος Εποπτείας της Αγορά,
- Ενημέρωση και Ευαισθητοποίηση για την Ποιότητα,
- Συνεργασία φορέων για την ποιότητα (ΕΛΟΤ, ΕΣΥΔ, ΕΙΜ και ΕΦΕΤ) Επίσης, τα μέλη του συμβουλίου ενημερώθηκαν για τα συμπεράσματα της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Περιβάλλοντος, Χωροταξίας και Δημόσιων Έργων σχετικά με τα εναρμονισμένα Ευρωπαϊκά Πρότυπα Δομικών Προϊόντων και την εφαρμογή των διατάξεων της Οδηγίας 89/106/ΕΟΚ. Όσον αφορά στα εθνικά βραβεία επιχειρηματικής αρίστευσης, ήδη ξεκίνησε η πρώτη φάση της υλοποίησης, με τη χρηματοδότηση του νέου θεσμού να γίνεται μέσω της ένταξής του στη δράση 3.2.2 του ΕΠΑΝ. Επίσης, υποβλήθηκε πρόταση στα μέλη του ΕΣΠΑ από τη Διεύθυνση Πολιτικής Ποιότητας, για την άσκηση εποπτείας της αγοράς από τη Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας με την υποστήριξη του ΕΣΠΑ και των εποπτευόμενων από τη Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας φορέων ποιότητας, καθώς και τη σύσταση Συμβουλίου Παρακολούθησης και Οργάνωσης του Συστήματος εποπτείας. Ακόμα, υποβλήθηκε στις 28/2/06 στην ΕΥΔ-ΕΠΑΝ το τεχνικό δελτίο του έργου της εποπτείας της αγοράς – στο πλαίσιο της δράσης 1.2.5, προϋπολογισμού 900.000 ευρώ. Σε ό,τι αφορά τις δράσεις ευαισθητοποίησης και πληροφόρησης των πολιτών σχετικά με την ποιότητα , έγινε πρόταση να είναι η έντυπη ενημέρωση (οδηγοί – φυλλάδια), διοργάνωση εκδηλώσεων – προβολή στα μέσα μαζικής επικοινωνίας και η δημιουργία site-portal της ποιότητας. Συζητήθηκε τέλος η συνεργασία μεταξύ των φορέων για την ποιότητα (ΕΛΟΤ, ΕΣΥΔ, ΕΙΜ, ΕΦΕΤ) με σκοπό την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών και τη διατήρηση των συστημάτων ποιότητας της χώρας, στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο.
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.