ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

EWG: Στόχος η τεχνική συμφωνία μέχρι τις 4 Δεκεμβρίου

09:10 - 28 Νοε 2017 | Οικονομία
EWG: Στόχος η τεχνική συμφωνία μέχρι τις 4 Δεκεμβρίου
Την πεποίθηση ότι η επίτευξη τεχνικής συμφωνίας μεταξύ των θεσμών και των ελληνικών αρχών είναι εφικτή μέχρι το Eurogroup της 4ης Δεκεμβρίου εξέφρασαν όλες οι πλευρές στο EuroWorking Group της Δευτέρας.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με όλα όσα αναφέρουν ευρωπαΪκές πηγές, ο στόχος είναι η τελική συμφωνία για την ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης να επικυρωθεί στο Eurogroup της 22ας Ιανουαρίου, εφόσον έχουν νομοθετηθεί όλα τα προαπαιτούμενα.

Συνεχίζονται σήμερα, Τρίτη οι συναντήσεις των κυβερνητικών στελεχών με τους επικεφαλής των δανειστών για την τρίτη αξιολόγηση. 

Η μάχη της ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης με τους δανειστές θα επικεντρωθεί σε τρία ανοικτά μέτωπα. Το πρώτο μέτωπο είναι αυτό των εργασιακών, το δεύτερο αφορά τον τομέα των οικογενειακών και αναπηρικών επιδομάτων, ενώ το τρίτο αφορά το ασφαλιστικό, όπου εκεί οι συζητήσεις θα επικεντρωθούν στην πορεία των εσόδων και των ληξιπρόθεσμων οφειλών του ΕΦΚΑ.

Τέλος όπως έγινε γνωστό από το υπουργείο Οικονομικών το πρόγραμμα των συναντήσεων με τους επικεφαλής των θεσμών, διαμορφώνεται ως εξής:

  • 09.30 Ενέργεια -Γιώργος Σταθάκης
  • 11.00 Στρατηγική ανάπτυξης/Αναπτυξιακή Τράπεζα -Δημήτρης Παπαδημητρίου
  • 12:00 Χρηματοπιστωτικά (εξωδικαστικός συμβιβασμός)- Δημήτρης Παπαδημητρίου, Ευκλείδης Τσακαλώτος, Σταύρος Κοντονής, Έφη Αχτσιόγλου
  • 14:30 Επισκόπηση προγράμματος -Ευκλείδης Τσακαλώτος, Γιώργος Χουλιαράκης, Έφη Αχτσιόγλου, Δ. Λιάκος
Τελευταία τροποποίηση στις 09:15 - 28 Νοε 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.