ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ακατάσχετοι οι επαγγελματικοί τραπεζικοί λογαριασμοί συμβολαιογράφων που διενεργούν πλειστηριασμούς

14:38 - 30 Νοε 2017 | Οικονομία
Ακατάσχετοι οι επαγγελματικοί τραπεζικοί λογαριασμοί συμβολαιογράφων που διενεργούν πλειστηριασμούς
Κοινή απόφαση των υπουργών Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου και Δικαιοσύνης Σταύρου Κοντονή προβλέπει το ακατάσχετο των επαγγελματικών τραπεζικών λογαριασμών συμβολαιογράφων, στους οποίους καταλήγει το προϊόν των πλειστηριασμών που αυτοί διενεργούν στο πλαίσιο των καθηκόντων τους.

Με τον τρόπο αυτό η κυβέρνηση επιχειρεί να αποτρέψει τον κίνδυνο κατάσχεσης χρημάτων που προέρχονται από τους πλειστηριασμούς.

Η κοινή υπουργική απόφαση τίθεται σε ισχύ από σήμερα, Πέμπτη, (δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ).

Ειδικότερα, οι συμβολαιογράφοι θα ορίζουν μέχρι έναν ακατάσχετο λογαριασμό σε κάθε τράπεζα και τα χρήματα που μπαίνουν στους λογαριασμούς αυτούς θα προστατεύονται από τις απαιτήσεις όλων δανειστών τους, για τυχόν χρέη και οφειλές που έχουν.

Στον συγκεκριμένο τραπεζικό λογαριασμό θα πιστώνονται αποκλειστικά η εγγύηση, το τέλος χρήσης των ηλεκτρονικών συστημάτων πλειστηριασμών και το πλειστηρίασμα εκάστου πλειστηριασμού.

Κάθε συμβολαιογράφος θα μπορεί να προχωρήσει σε άνοιγμα νέου ειδικού ακατάσχετου λογαριασμού ή να ορίσει ως τέτοιον έναν ήδη υπάρχοντα.

Επίσης, είναι δυνατή η τήρηση ειδικού ακατάσχετου λογαριασμού σε ξένο νόμισμα, εφόσον αυτό επιβάλλεται από τις ανάγκες διενέργειας του ηλεκτρονικού πλειστηριασμού (με προσφορές από το εξωτερικό κλπ).

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.