ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ολοκληρώθηκε η διαπραγμάτευση- Καθαρογράφεται η συμφωνία για το Σάββατο

21:47 - 30 Νοε 2017 | Οικονομία
Ολοκληρώθηκε η διαπραγμάτευση- Καθαρογράφεται η συμφωνία για το Σάββατο
Αισιοδοξία επικρατεί για ολοκλήρωση της τεχνικής συμφωνίας μέχρι το Σάββατο. Σύμφωνα με κυβερνητική πηγή, εκτιμάται ότι το Σάββατο θα ολοκληρωθεί το σχετικό κείμενο. Όπως αναφέρεται επίσης υποβλήθηκε αίτημα για το πάγωμα αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά.

Κορυφαίος αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών, εξερχόμενος από τη συνάντηση με τους Θεσμούς για τα δημοσιονομικά στο Χίλτον, δήλωσε αισιόδοξος για την επίτευξη staff level agreement το Σάββατο, 2 Δεκεμβρίου.

Την ίδια ημέρα θα λάβει η κυβέρνηση την απάντηση των Θεσμών για το αίτημά της να μην εφαρμοστεί η αύξηση των συντελεστών ΦΠΑ σε 32 νησιά της Δωδεκανήσου και του Βορείου Αιγαίου.

Ο αξιωματούχος αναφέρθηκε σε έναν «δημοσιονομικό χώρο» ύψους 320 εκατ. ευρώ που προέκυψε από την επισκόπηση δαπανών για το 2018. Από αυτά, τα 240 εκατ. ευρώ θα χρηματοδοτήσουν κοινωνικές δράσεις, ενώ συνεχίζεται η συζήτηση για την κατανομή των υπολοίπων 80 εκατ. ευρώ.

Στο επίκεντρο των συζητήσεων την Παρασκευή θα βρεθούν τα ζητήματα των κοινωνικών επιδομάτων, του συνδικαλιστικού νόμου και του επανϋπολογισμού των συντάξεων με τη συμμετοχή της υπ. Εργασίας, Έφης Αχτσιόγλου και της αναπληρωτή Υπουργού Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θ. Φωτίου.

Τελευταία τροποποίηση στις 22:10 - 30 Νοε 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.