ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πιτσιόρλας: Σημαντική επιτυχία η ανταλλαγή ομολόγων

14:18 - 05 Δεκ 2017 | Οικονομία
Πιτσιόρλας: Σημαντική επιτυχία η ανταλλαγή ομολόγων
Την ανάγκη συναίνεσης για την έξοδο της χώρας από το τούνελ κρίσης υπογράμμισε ο Υφυπουργός Οικονομίας Στέργιος Πιτσιόρλας μιλώντας σήμερα στο συνέδριο του Ελληνο-Αμερικανικού επιμελητηρίου.

Χαρακτήρισε πολύ σημαντικό γεγονός την επιτυχία της ανταλλαγής ομολόγων και «επιτομή του προβλήματος» τα κόκκινα δάνεια , η λύση του οποίου απαιτεί τόλμη και έχει κόστος το οποίο η κυβέρνηση αναλαμβάνει, και θα πρέπει να στηριχθεί από το υπόλοιπο πολιτικό σύστημα. Γενικότερα ο υφυπουργός ζήτησε τη συναίνεση των πολιτικών δυνάμεων που τάσσονται υπέρ των επενδύσεων και της ανάπτυξης.

«Αγγίζουμε, είπε, πολύ δύσκολα θέματα με βαθιά ριζωμένες αντιλήψεις. Παράδειγμα η ΔΕΗ που είναι ταμπού για όλο το πολιτικό σύστημα. Αγγίζοντάς το προκαλούμε ισχυρές αντιδράσεις και αντιστάσεις. Η επιτυχής επίλυση θα είναι δοκιμασία και κριτήριο για το αν μπορούμε να κάνουμε το επόμενο βήμα», τόνισε ο υφυπουργός.

Πρόσθεσε ότι θα είναι λάθος να πούμε ότι έχουμε φτάσει στο σημείο που "ξεμπερδέψαμε" καθώς θα πρέπει να ολοκληρώσουμε μια πολύ σημαντική προσπάθεια. 

Γιώργος Αλεξάκης

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.