ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Από την ερχόμενη εβδομάδα οι αιτήσεις για το επίδομα θέρμανσης

11:41 - 08 Δεκ 2017 | Οικονομία
Από την ερχόμενη εβδομάδα οι αιτήσεις για το επίδομα θέρμανσης
Μέσα στην επόμενη εβδομάδα αναμένεται να ανοίξει η εφαρμογή του Taxis για τη χορήγηση του επιδόματος θερμάνσης, ενώ βρισκόμαστε ήδη στα μέσα Δεκεμβρίου και το κρύο έχει δείξει τα δόντια του, ειδικά στις ορεινές περιοχές της χώρας.

Όπως προκύπτει από τον προϋπολογισμό, το φετινό κονδύλι θα είναι ψαλιδισμένο κατά 50% σε σχέση με πέρυσι, άρα θα υπάρξει αυστηροποίηση των κριτηρίων για την καταβολή του και θα το λάβουν λιγότεροι διακιούχοι.

Η σχετική απόφαση θα εκδοθεί άμεσα από το υπουργείο Οικονομικών και θα έχει αναδρομική ισχύ.

Οι φορολογούμενοι θα πρέπει να υποβάλουν την αίτηση μέσω του Taxis για να ενταχθούν στο Μητρώο Δικαιούχων του επιδόματος θέρμανσης, όταν ανοίξει η πλατφόρμα.

Η αίτηση θα υποβληθεί στη σχετική ιστοσελίδα της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, αφού ο χρήστης εισέλθει στο σύστημα με χρήση των κωδικών πρόσβασης του στο Taxisnet.

Το επίδομα θα αρχίσει να καταβάλλεται μετά την 1η Ιανουαρίου και η πρώτη δόση του θα αφορά τις ποσότητες πετρελαίου που έχουν αγοραστεί από 15 Οκτωβρίου 2017 μέχρι το τέλος της χειμερινής σεζόν. Η δεύτερη δόση θα καταβληθεί μέχρι τον Ιούνιο, ενώ οι σχετικές αιτήσεις θα μπορούν να υποβληθούν στο Taxis έως και τις 31 Μαΐου.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.