ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο Watsa επιμένει... ελληνικά: Αξίζει να επενδύσεις στην Ελλάδα

19:43 - 12 Δεκ 2017 | Οικονομία
Ο Watsa επιμένει... ελληνικά: Αξίζει να επενδύσεις στην Ελλάδα
Ο πρόεδρος και CEO της Fairfax Financial Holdings, Prem Watsa, μιλώντας την Τρίτη στο Bloomberg δήλωσε σίγουρος πως η Ελλάδα θα ανακάμψει σύντομα και παρότι ο ίδιος έχει χάσει χρήματα επενδύοντας στη χώρα μας, θεωρεί πως τώρα είναι η σωστή στιγμή για ελληνικό... ποντάρισμα.

Από το 2014 μέχρι σήμερα ο Watsa έχει υποστεί απώλειες άνω των  $600 εκατομμυρίων στην Ελλάδα, ωστόσο, ο 67χρονος πρόεδρος και CEO της Fairfax Financial Holdings Ltd. δηλώνει πρόθυμος να εξετάσει επέκταση της έκθεσής του στην Ελλάδα.

Ο Watsa έχει ποσοστό 18% στη Eurobank και θεωρεί δεδομένο πως τα καλύτερα έρχονται... "H Eurobank είναι πολύ καλά κεφαλαιοποιημένη. Τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια υποχωρούν, η τράπεζα είναι κερδοφόρα και επομένως πιστεύω ότι τα επικείμενα stress tests θα πρέπει να πάνε καλά” δήλωσε ο Watsa.

Γενικότερα, εκτιμά πως οι ελληνικές τράπεζες είναι ικανές να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις που έχουν μπροστά τους με επιτυχία.

Σχολιάζοντας την πορεία της ελληνικής οικονομίας δηλώνει ότι είναι ακόμη και πρόθυμος να εξετάσει επέκταση της έκθεσης του στην Ελλάδα, εκτιμώντας ότι η χώρα είναι πιθανό να επιστρέψει στις αγορές στις αρχές του 2018 και τα capital controls να αποσυρθούν.

«Η χώρα κινείται στη σωστή κατεύθυνση» δήλωσε ο Watsa και πρόσθεσε πως ο κίνδυνος να εγκαταλείψει η χώρα το ευρώ είναι σχεδόν μηδενικός.

Σε ερώτηση για το εάν ο ίδιος θα ήταν αγοραστής νέων ελληνικών ομολόγων είπε «Ποτέ δεν αποκαλύπτεις το επενδυτικό σου σχέδιο αλλά όταν έρθει η ώρα θα δούμε και το ίδιο ισχύει και για τις ελληνικές μετοχές.» Η Fairfax έχει ήδη ουσιαστικές θέσεις σε ελληνικά κρατικά ομόλογα, σχολιάζει το Bloomberg.

Για τα capital controls

«Όταν αποσύρθηκαν τα capital controls στην Κύπρο οι καταθέσεις επέστρεψαν, δεν έφυγαν και το ίδιο θα ισχύσει και στην Ελλάδα.» Με την Ελλάδα να βρίσκεται καθοδόν για να γίνει μια ιστορία ανάκαμψης ο Watsa δεν αποκλείει περισσότερες επενδύσεις.

«Έχουμε χάσει πολλά χρήματα στην Ελλάδα. Είμαστε όμως μακροπρόθεσμοι επενδυτές. Οι επενδύσεις μας στην Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένης της Eurobank, της Grivalia, του Μυτιληναίου και του Praktiker κόστισαν 1,3 δισ. δολάρια. Το fair value των επενδύσεων αυτών το Δεκέμβριο του 2016 ήταν 648 εκατ. δολάρια»

Παρόλα αυτά «για τους επενδυτές αξίζει τον κόπο να εξετάσουν με προσοχή την Ελλάδα» δήλωσε συγκεκριμένα.

Τελευταία τροποποίηση στις 19:48 - 12 Δεκ 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.