ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

WSJ: Σε ρυθμούς ανάπτυξης επανήλθε η ελληνική οικονομία

11:28 - 18 Δεκ 2017 | Οικονομία
«H ελληνική οικονομία επανήλθε σε ρυθμούς ανάπτυξης και η χώρα μπόρεσε να αντλήσει χρήματα από τις διεθνείς αγορές» σημειώνει η αμερικανική εφημερίδα Wall Street Journal σε δημοσίευμά της, το οποίο της το οποίο κάνει μια αποτίμησης στις εξελίξεις που έλαβαν χώρα στην Ευρώπη το 2017.

Η Wall Street Journal υπογραμμίζει «Το 2017 υποτίθεται ότι θα ήταν η χρονιά που οι λαϊκιστικές επαναστάσεις που προηγήθηκαν σε ΗΠΑ και Βρετανία θα εξαπλώνονταν στην Ευρώπη, ανατρέποντας κυβερνήσεις και καταργώντας την συναίνεση για το ευρωπαϊκό εγχείρημα. Όμως η ΕΕ κατέληξε να βρίσκεται σε καλύτερη κατάσταση και περισσότερο ενωμένη από όσο ήταν εδώ και χρόνια».

«Η νίκη Μακρόν στην Γαλλία τροφοδότησε με νέα ενέργεια την ευρωπαϊκή ιδέα. Κατά πρόσφατη την Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες, οι Ευρωπαίοι ηγέτες συμφώνησαν να κάνουν ένα σημαντικό βήμα προς την διαμόρφωση κοινής πολιτικής Άμυνας, ενώ συζήτησαν φιλόδοξες προτάσεις για περαιτέρω οικονομική ενσωμάτωση. Η απαισιοδοξία που είχε επικρατήσει αρχικά ήταν υπερβολική, ενώ η ευρωπαϊκή οικονομία κατέγραψε επιδόσεις καλύτερες του αναμενομένου. Ελάχιστοι είναι οι πολιτικοί κίνδυνοι που διαφαίνονται στον ορίζοντα, ωστόσο η λαϊκιστική απειλή δεν έχει εξαλειφθεί πλήρως, αλλά καραδοκεί για να επανεμφανιστεί, αν στο μέλλον οι ηγέτες της ΕΕ διστάσουν» καταλήγει η WSJ.

Copyright © 1999-2022 Premium S.A. All rights reserved.