ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΟΚ από Επιτροπή για ΕΣΠΑ

19:02 - 30 Μαρ 2007 | Οικονομία
«Πράσινο φως» έλαβε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή το Εθνικό Στρατηγικό Πλαίσιο Αναφοράς της Ελλάδας των ετών 2007-2013, ύψους περίπου 20,12 δισ. ευρώ, δια στόματος και της αρμόδιας επίτροπου της ΕΕ, Ντανούτα Χούμπνερ, κατά τη συνάντηση που είχε στην Αθήνα με τον πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή.

Το ελληνικό ΕΣΠΑ, που αποτέλεσε αντικείμενο διαπραγματεύσεων κατά τη διάρκεια των προηγούμενων λίγων μηνών, καθορίζει γενικά τον τρόπο με τον οποίο η Ελλάδα θα χρησιμοποιήσει τις κοινοτικές επενδύσεις ύψους 20,12 δισεκατομμυρίων ευρώ κατά τα επόμενα επτά έτη για να δημιουργήσει ανάπτυξη και θέσεις εργασίας στις περιφέρειες του στόχου «σύγκλιση» και στις περιφέρειες του στόχου «ανταγωνιστικότητα και απασχόληση».

Οι προτεραιότητες της Ελλάδας για την περίοδο 2007-2013, όπως καθορίζονται στο ΕΣΠΑ, είναι οι εξής:

·Επενδύσεις στον παραγωγικό τομέα της οικονομίας

·Κοινωνία της γνώσης και καινοτομία

·Απασχόληση και κοινωνική συνοχή

·Εκσυγχρονισμός του θεσμικού περιβάλλοντος

·Ελκυστικότητα της Ελλάδας και των περιφερειών της ως τόπων επένδυσης, εργασίας και διαβίωσης.

Η Ελλάδα σκοπεύει να υλοποιήσει τις γενικές προτεραιότητες που περιλαμβάνονται στο ΕΣΠΑ μέσω των 13 επιχειρησιακών προγραμμάτων, πέντε περιφερειακών και οκτώ θεματικών, στα οποία πρέπει να προστεθεί το πρόγραμμα τεχνικής βοήθειας.

Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων για το ευρύτερο έγγραφο-πλαίσιο, τον κατάλογο των προγραμμάτων και την ενδεικτική ετήσια κατανομή από κάθε Ταμείο, οι προσπάθειες θα επικεντρωθούν στην έγκριση των επιχειρησιακών προγραμμάτων από την Επιτροπή.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.