ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

WSJ: Η... εξάρτηση των νέων Ελλήνων από τις συντάξεις

15:08 - 02 Ιαν 2018 | Οικονομία
Την εξάρτηση σχεδόν των μισών κατοίκων της Ελλάδας με τις συντάξεις περιγράφει σε δημοσίευμά της η Wall Street Journal. Όπως σημειώνει οι συνταξιούχοι παρέχουν πια την κύρια πηγή εισοδήματος για το ήμισυ των κατοίκων της χώρας.

Μέσα στα χρόνια της κρίσης, σημειώνει το δημοσίευμα πολλοί Έλληνες έχασαν τις δουλειές τους ή είδαν τους μισθούς τους να μειώνονται σημαντικά και αναγκάστηκαν να επιστρέψουν στα σπίτια των γονιών τους. Τριαντάρηδες στα παιδικά τους δωμάτια...

Πολλοί από αυτούς τους ανθρώπους εξαρτιούνται σημαντικά πια από τη σύνταξη του πατέρα, της μητέρας, του παππού ή της γιαγιάς.

Όπως αναφέρει η WSJ, το συνταξιοδοτικό σύστημα της Ελλάδας έχει γίνει de facto δίκτυο κοινωνικής πρόνοιας για τους πιο ευάλωτους πολίτες της χώρας, με εκατομμύρια ηλικιωμένους να χρησιμοποιούν τα χρήματα της σύνταξης για να παράσχουν τα αναγκαία στις οικογένειές τους.

Αυτή η ευρεία εξάρτηση στις συντάξεις συνθέτει τον πόνο που νιώθουν οι Έλληνες καθώς η κυβέρνηση προετοιμάζεται να θεσπίσει ένα νέο γύρο περικοπών των συντάξεων το 2018 και το 2019.

Οι συντάξεις στην Ελλάδα αντιπροσωπεύουν σήμερα το 17,4% του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του ελληνικού Υπουργείου Εργασίας, το υψηλότερο ποσοστό στην Ευρώπη.

Copyright © 1999-2022 Premium S.A. All rights reserved.