ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στην πρέσα των πλειστηριασμών κυβέρνηση και πολίτες

11:30 - 05 Ιαν 2018 | Οικονομία
Στην πρέσα των πλειστηριασμών κυβέρνηση και πολίτες
Σφίγγει η μέγγενη των πλειστηριασμών τόσο για τους πολίτες όσο και για την κυβέρνηση.

Η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών έχει δεσμευθεί στους δανειστές για την απρόσκοπτη τέλεσή τους, ώστε να εγκριθεί η εκταμίευση της δόσης στο επόμενο Eurogroup, ενώ οι πολίτες έρχονται σε λίγες εβδομάδες αντιμέτωποι με ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς και για χρέη προς το Δημόσιο.

Το κλείσιμο της τεχνικής συμφωνίας με το κουαρτέτο, πριν από λίγες εβδομάδες, έγινε υπό τον όρο ότι θα πραγματοποιούνται απρόσκοπτα τόσο οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί όσο και οι πλειστηριασμών στα Ειρηνοδικεία για χρέη προς τις τράπεζες και προς το Δημόσιο, όχι μόνο στην Αθήνα, αλλά σε όλη τη χώρα.

Αυτό σημαίνει ότι την Τετάρτη 10 και την Τετάρτη 17 Ιανουαρίου πρέπει να ολοκληρωθούν οι προγραμματισμένοι πλειστηριασμοί, ώστε στο Eurogroup της 22ας Ιανουαρίου να ανάψει το πράσινο φως για τη δόση.

Εξάλλου, μέσα στις επόμενες ημέρες το υπουργείο Οικονομικών θα φέρει στη Βουλή νομοθετική παρέμβαση στις διατάξεις του Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων, προκειμένου να ξεκινήσουν ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί για χρέη προς το Δημόσιο, οι οποίοι θα γίνονται στην εμπορική αξία των ακινήτων.

Στόχος είναι οι πλειστηριασμοί αυτοί να ξεκινήσουν τον Φεβρουάριο ή το αργότερο τον Μάρτιο.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.