ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πιθανή αναβάθμιση της Ελλάδας από S&P και Fitch

16:32 - 05 Ιαν 2018 | Οικονομία
Πιθανή αναβάθμιση της Ελλάδας από S&P και Fitch
Πιθανή αναβάθμιση της Ελλάδας από τους οίκους αξιολόγησης S&P και Fitch σε δύο εβδομάδες βλέπει η οικονομική ιστοσελίδα Zonebourse.

«Ελλάδα και Πορτογαλία θα μπορούσαν να είναι οι δύο μεγάλοι κερδισμένοι της αναβάθμισης των εθνικών αξιόχρεων από τους μεγάλους οίκους αξιολόγησης αυτήν τη χρονιά» αναφέρει η ιστοσελίδα.

Σύμφωνα με τους κανονισμούς CRA3, και οι τρεις οίκοι (Moody’s, Fitch και Standard & Poor’s) δημοσίευσαν το χρονοδιάγραμμα επανεξέτασης των κρατικών αξιόχρεων.

Η Ελλάδα, που διαθέτει θετικές προοπτικές όσον αφορά την κατάταξη «Caa2» και «B-» στην οποία βρίσκεται την τρέχουσα περίοδο και από τους τρεις οίκους, και η Ισπανία, που επωφελείται επίσης από θετικές προοπτικές όσον αφορά την κατάταξη «BBB+» (οίκοι Fitch και S&P), θα είναι οι πρώτες χώρες που θα επηρεαστούν από πιθανή αναβάθμιση σε δύο εβδομάδες, από την πλευρά των οίκων S&P και Fitch αντιστοίχως.

Στις 2 Φεβρουαρίου σειρά έχει η Κύπρος, η οποία θα μπορούσε να πλησιάσει την κατηγορία επένδυσης στον οίκο Moody’s, ο οποίος την έχει κατατάξει στην κατηγορία «Ba3» με θετική προοπτική.

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.