ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ: Ουραγός των ανεπτυγμένων οικονομιών η Ελλάδα (πίνακας)

19:17 - 22 Ιαν 2018 | Οικονομία
Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ: Ουραγός των ανεπτυγμένων οικονομιών η Ελλάδα (πίνακας)
Την τελευταία θέση (29η) μεταξύ των ανεπτυγμένων οικονομιών καταλαμβάνει η Ελλάδα στον «δείκτη περιεκτικής ανάπτυξης» (The Inclusive Development Index 2018) του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ (World Economic Forum - WEF).

Συγκεκριμένα η χώρα μας κατατάσσεται στην 29η θέση μεταξύ των αναπτυγμένων οικονομιών με τον σχετικό δείκτη να καταγράφει μία πολύ μικρή βελτίωση και απ' τις 3,68 μονάδες πέρυσι να έχει αυξηθεί στις 3,70 μονάδες.

H επίδοση αυτή δεν πιάνει καν το μ.ο. των αναδυόμενων οικονομιών που συμμετέχουν στην έρευνα.

anaptuxi

Σύμφωνα με την έρευνα η Ελλάδα είναι η μόνη αναπτυγμένη χώρα που εξακολουθεί να καταγράφει μείωση της αποταμίευσης εκ μέρους των νοικοκυριών (-7,4%) και μία από τις τρεις (μαζί με Ιταλία και Φινλανδία) που καταγράφει μείωση του κατα κεφαλήν ΑΕΠ (-1,4%, στα 22.736 δολ.). Επίσης, σύμφωνα με τα στοιχεία καταγράφεται αύξηση 0,7% σε σχέση με ένα χρόνο πριν της τάσης αύξησης της φτώχειας.

Στην πρώτη θέση μεταξύ των αναπτυγμένων οικονομιών στις μετρήσεις για τη «δίκαιη ανάπτυξη» βρίσκεται η Νορβηγία με επίδοση 6,08, ακολουθούμενη από την Ισλανδία, το Λουξεμβούργο και την Ελβετία ενώ στην 28η θέση είναι η Πορτογαλία και στην 27η η Ιταλία.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.