ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Eurogroup: Σπάει στα δύο η δόση-Σύνδεση με πλειστηριασμούς και ιδιωτικοποιήσεις

21:59 - 22 Ιαν 2018 | Οικονομία
Eurogroup: Σπάει στα δύο η δόση-Σύνδεση με πλειστηριασμούς και ιδιωτικοποιήσεις
Με ξεκάθαρα μηνύματα για να κλείσει άμεσα όλα τα προαπαιτούμενα, να λειτουργήσει το σύστημα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών και να προχωρήσουν οι ιδιωτικοποιήσεις συνοδεύει το Eurogroup την απόφασή του για την ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης και την εκταμίτευση της δόσης, η οποία σπάει στα δύο.

Οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης χαιρετίζουν την εφαρμογή όλων σχεδόν των προαπαιτούμενων μέτρων από την ελληνική κυβέρνηση και να δίνουν το «πράσινο φως» για την εκταμίευση της δόσης, ύψους 6,7 δισ. ευρώ.

Ωστόσο, καλούν την Αθήνα να ολοκληρώσει επειγόντως όλες τις εκκρεμούσες συμφωνίες με τους θεσμούς, μεταξύ των οποίων η διασφάλιση της απρόσκοπτης διενέργειας των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών και η συνέχιση των ιδιωτικοποιήσεων. 

Η επόμενη δόση αναμένεται να δοθεί σε δύο υποδόσεις, με την πρώτη να δίνεται στα τέλη Φεβρουαρίου και την δεύτερη πιθανότατα τον Απρίλιο.

Το Eurogroup τονίζει πως η Ελλάδα πρέπει να αναπτύξει μία στρατηγική με ισχυρή «ιδιοκτησία» για μετά το τέλος του προγράμματος.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ακόμα πως θα αρχίσει και η τεχνική συζήτηση για το χρέος, το οποίο θα συνδέεται με την ανάπτυξη.

Δείτε ΕΔΩ τι δήλωσαν μετά την ολοκλήρωση του Eurogroup, Μάριο Σεντένο, Πιερ Μοσκοβισί και Κλάους Ρέγκλινγκ με τον τελευταίο να ανακοινώνει ότι η δόση θα σπάσει στα δύο.

Τελευταία τροποποίηση στις 22:28 - 22 Ιαν 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.