ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τα «αγκάθια» για τις εξαγωγές και η σημασία του ηλεκτρονικού εμπορίου

09:00 - 30 Ιαν 2018 | Οικονομία
Τα «αγκάθια» για τις εξαγωγές και η σημασία του ηλεκτρονικού εμπορίου
Η θετική πορεία των ελληνικών εξαγωγών το 2017 έχει ανοίξει την όρεξη και για το 2018. Οι Έλληνες εξαγωγείς σημείωσαν πέρυσι εξαιρετικές επιδόσεις και ετοιμάζονται φέτος για μία χρονιά ρεκόρ.

Κι αυτό, παρότι τα εμπόδια στο έργο τους από την Πολιτεία παραμένουν πολλά και ιδιαίτερα σημαντικά. Η Πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Εξαγωγέων, Χριστίνα Σακελλαρίδη, τα περιέγραψε στην ομιλία της κατά την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Πανελληνίου Συνδέσμου Εξαγωγέων.

Συγκεκριμένα, τα βασικότερα «αγκάθια» του κλάδου είναι:

-Τα capital controls

-Η υπερφορολόγηση                                                                       

-Η έλλειψη επαρκούς χρηματοδότησης

-Οι υπέρογκες ασφαλιστικές εισφορές

Οι Έλληνες εξαγωγείς δεν στέκονται, πάντως, σε αυτά τα εμπόδια και αναζητούν τρόπους για να βελτιώσουν τις επιδόσεις τους. Στο πλαίσιο αυτό δίνουν ιδιαίτερη σημασία στο ηλεκτρονικό εμπόριο, κάτι που επιβεβαιώθηκε και με τη συμφωνία συνεργασίας με την κορυφαία πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου Alibaba.

Η κυρία Σακελλαρίδη δήλωσε πως ο ΠΣΕ θα εξακολουθεί να παλεύει με πάθος για να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματα του κλάδου ενώ πρόσθεσε πως θα αναλάβει νέες πρωτοβουλίες τη νέα χρονιά, με έμφαση στην χρήση διεθνών ηλεκτρονικών πλατφορμών και νέων ηλεκτρονικών εξαγωγικών εργαλείων.

Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Τελευταία τροποποίηση στις 11:54 - 30 Ιαν 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.