ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αλογοσκούφης: Πρωτεύων στόχος η ανάπτυξη του αεροδρομίου

15:14 - 03 Απρ 2007 | Οικονομία
H αεροπορική σύνδεση μεταξύ Ελλάδας και Αυστραλίας, που αποτελεί και το «κλειδί» για την περαιτέρω ανάπτυξη των σχέσεων των δύο χωρών, βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης του υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γ με τον υπουργό Εμπορίου και Βιομηχανίας της Πολιτείας της Βικτώρια κ. Theo Theophanous, που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στη Μελβούρνη.

Όπως τόνισε ο κ. Αλογοσκούφης, στόχος της κυβέρνησης εφόσον λυθεί το πρόβλημα της Ολυμπιακής είναι η περαιτέρω ανάπτυξη του αεροδρομίου των Αθηνών, όχι μόνο για τη σύνδεση Αθήνας, Μελβούρνης και Σίδνει, αλλά για να μπορέσει να λειτουργήσει σταδιακά το αεροδρόμιο και ως μια «πύλη εισόδου» για ολόκληρη την Ευρώπη.

Παράλληλα, όπως ανέφερε ο υπουργός Οικονομίας συμφώνησαν με τον κ. Theophanous να υπάρξει μια επίσκεψη του τελευταίου στην Ελλάδα τον προσεχή Σεπτέμβριο, ως επικεφαλής επιχειρηματικής αποστολής από την Αυστραλία.

Ένα πολύ μεγάλο μέρος της επίσκεψης του κ. Theophanous θα είναι στη Θεσσαλονίκη, επ’ ευκαιρία και της Διεθνούς Έκθεσης αλλά και του Paternariat, που διοργανώνεται στο τέλος Σεπτεμβρίου.

Από την πλευρά του ο κ. Theophanous, τόνισε ότι «Με αυτή την επίσκεψη που έκανε ο Υπουργός, θα μπορούμε να έχουμε ακόμη στενότερες σχέσεις μεταξύ των Ελλήνων που είναι εδώκαι της Ελλάδας. Αλλά, όχι μόνο των Ελλήνων, γιατί να μην ξεχνάμε ότι 100.000 τουρίστες από την Αυστραλία πηγαίνουν κάθε χρόνο στην Ελλάδα και έχουμε πολλούς Έλληνες που έρχονται στην Αυστραλία από την Ελλάδα. Έχουμε, λοιπόν, στενές σχέσεις, όχι μόνο προσωπικές αλλά και εμπορικές».

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.