ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Καραβίας: Οι τρεις κλάδοι «ατμομηχανές», που μπορούν να φέρουν επενδύσεις

08:43 - 07 Φεβ 2018 | Οικονομία
Καραβίας: Οι τρεις κλάδοι «ατμομηχανές», που μπορούν να φέρουν επενδύσεις
Μιλώντας στην εκδήλωση για τα Growth Awards που διοργανώνει η Eurobank από κοινού με την Grant Thornton, ο Φωκίων Καραβίας αναφέρθηκε στους κλάδους που κατά τη γνώμη του μπορούν να αποτελέσουν τις ατμομηχανές της χώρας προς την ανάπτυξη.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Eurobank τόνισε πως οι τρεις σημαντικότεροι κλάδοι της ελληνικής οικονομίας αυτή την περίοδο είναι αυτοί της Ενέργειας, των Logistics και του Τουρισμού.

Τόνισε χαρακτηριστικά πως εκτιμά ότι οι παραπάνω κλάδοι μπορούν να προσελκύσουν διεθνές ενδιαφέρον για επενδύσεις ύψους άνω των 20 δισ. ευρώ.

«Οι ευρύτεροι γεωπολιτικοί συσχετισμοί, οι τεχνολογικές εξελίξεις, η παράδοση και οι φυσικοί πόροι της χώρας μας δίνουν την ευκαιρία να πρωταγωνιστήσουμε, όχι μόνο για τα επόμενα χρόνια, αλλά για αρκετές δεκαετίες», είπε ο κ. Καραβίας για να συνεχίσει:

«Ειδικότερα, τα μεγάλα έργα στους κλάδους της ενέργειας, των logistics και του τουρισμού, μαζί με τα σχετιζόμενα έργα υποδομής μπορούν να προσελκύσουν διεθνές ενδιαφέρον για επενδύσεις ύψους άνω των 20 δισεκατομμυρίων ευρώ. Σωρευτικά, θα προκαλέσουν τη δημιουργία επιπλέον ΑΕΠ περίπου €30 δισ. σε ορίζοντα δεκαετίας και τουλάχιστον €60 δισ. σε ορίζοντα εικοσαετίας. Η τελική επίδραση μπορεί να είναι ακόμα μεγαλύτερη!» τόνισε ο κ. Καραβίας εξηγώντας ότι «οι παραπάνω εκτιμήσεις έχουν κεντρική θέση στον επιχειρηματικό σχεδιασμό μας και στον καθορισμό των προτεραιοτήτων της Eurobank.

Η Eurobank θέλει και μπορεί να έχει κεντρικό ρόλο στη χρηματοδότηση των επιχειρηματικών σχεδίων που εντάσσονται σε όσα περιέγραψα ως αναπτυξιακά προτάγματα», τόνισε κλείνοντας.

Τελευταία τροποποίηση στις 08:45 - 07 Φεβ 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.