ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Reuters: Τι περιμένει η Αθήνα προτού να βγει στις αγορές

19:36 - 07 Φεβ 2018 | Οικονομία
Reuters: Τι περιμένει η Αθήνα προτού να βγει στις αγορές
Η Ελλάδα περιμένει να "κάτσει η σκόνη" προτού ξαναβγεί στις αγορές με ένα επταετές ομόλογο, αναφέρει σε σημερινό του δημοσίευμα το Reuters.

Μετά από μια ημέρα υψηλής μεταβλητότητας στις αγορές μετοχών, η Ελλάδα συνέχισε την Τετάρτη να εξετάζει τις συνθήκες για την επόμενη έξοδο και να συλλέγει σχόλια από τους επενδυτές προτού κάνει την κίνησή της.

Η έκδοση του ομολόγου ανακοινώθηκε από επίσημα χείλη τη Δευτέρα με τις Barclays, BNP Paribas, Citigroup, JP Morgan και Nomura να λένε ότι θα έρθει στο άμεσο μέλλον, ανάλογα με τις συνθήκες της αγοράς.

"Είμαστε σε κατάσταση αναμονής. Θέλουμε να δούμε τις αγορές να σταθεροποιούνται", ανέφερε Έλληνας αξιωματούχος στο Reuters, που ζήτησε να μην κατονομαστεί.

Μία πηγή ανέφερε ότι η ελληνική κυβέρνηση περίμενε να δει την Τετάρτη αν οι συνθήκες θα σταθεροποιηθούν και θα μπορούσαν να ξεκινήσουν τη διαδικασία την Πέμπτη, ανάλογα με το τι θα συμβεί όταν ανοίξουν οι αγορές των ΗΠΑ.

"Επιβεβαιώνουμε τις εντολές από τους επενδυτές τις τελευταίες δύο ημέρες. Είναι η συνηθισμένη διαδικασία" είπε ακόμη ο αξιωματούχος.

Η πηγή δήλωσε επίσης ότι ο στόχος για την απόδοση δεν έχει τεθεί από επίσημους πιστωτές, οι οποίοι θεωρείται ότι σιγά-σιγά απομακρύνονται, καθώς η Ελλάδα αποδεικνύει ότι μπορεί να σταθεί μόνη της στα πόδια της.

Τραπεζίτης που μίλησε στο Reuters, πάντως, εκτίμησε ότι η Πέμπτη είναι μία πιθανή μέρα για την έκδοση.

"Ο δρόμος φαίνεται ανοιχτός, καθώς δεν αναμένεται να ανακοινωθούν σημαντικά οικονομικά στοιχεία", είπε.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.