ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Έκατσε η σκόνη» και η Ελλάδα ξανακοιτά τις αγορές

08:29 - 08 Φεβ 2018 | Οικονομία
«Έκατσε η σκόνη» και η Ελλάδα ξανακοιτά τις αγορές
Η επιστροφή των διεθνών αγορών στην «κανονικότητα» επαναφέρει την Ελλάδα στο δρόμο της έκδοσης επταετούς ομολόγου, που είχε «παγώσει» στη διάρκεια του sell off.

Το ΥΠΟΙΚ είχε ανακοινώσει επίσημα τη Δευτέρα πως η έκδοση του ομολόγου ήταν θέμα ωρών. Είχε επίσης γνωστοποιήσει πως οι Barclays, BNP Paribas, Citigroup, JP Morgan και Nomura είχαν αναλάβει τη διαδικασία.

Η αναστάτωση, ωστόσο, που ήρθε τις επόμενες ώρες στις διεθνείς αγορές, αρχής γενομένης από τη Wall Street, έβαλε φρένο στα σχέδια της Ελλάδας.

Από το βράδυ της Τρίτης, ωστόσο, η κατάσταση έχει αρχίσει να εξομαλύνεται και η Ελλάδα φαίνεται πως επαναφέρει το σχέδιό της στο τραπέζι και δεν αποκλείεται να κάνει την κίνησή της ακόμα και την Πέμπτη. Στην οριστική της απόφαση, βέβαια, θα παίξει ρόλο και πάλι η κατάσταση στις διεθνείς αγορές.

Barclays, BNP Paribas, Citigroup, JP Morgan και Nomura, πάντως, έχουν συλλέξει σχόλια από τους επενδυτές και βλέπουν πως υπάρχει θετικό έδαφος.

"Είμαστε σε κατάσταση αναμονής. Θέλουμε να δούμε τις αγορές να σταθεροποιούνται", ανέφερε Έλληνας αξιωματούχος στο Reuters.

Η Τετάρτη κύλησε ομαλά στην Wall Street, γεγονός που αυξάνει το ενδεχόμενο να δούμε την έκδοση ομολόγου άμεσα. Δεν αποκλείεται, πάντως και το σενάρια της… εγκράτειας, που θα φέρει τις όποιες εξελίξεις την ερχόμενη εβδομάδα.

Τελευταία τροποποίηση στις 08:41 - 08 Φεβ 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.