ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μοσκοβισί: Επίβλεψη και χρέος τα ανοιχτά ζητήματα

13:01 - 08 Φεβ 2018 | Οικονομία
Μοσκοβισί: Επίβλεψη και χρέος τα ανοιχτά ζητήματα
Ο Πιερ Μοσκοβισί ξεκίνησε τη διήμερη επίσκεψή του στην Ελλάδα από το Προεδρικό Μέγαρο, όπου συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο.

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος μίλησε για την επόμενη μέρα της Ελλάδας, σημειώνοντας πως η ελληνική οικονομία παρουσιάζει σημάδια ανάκαμψης και πως διαφαίνεται η έξοδος από το πρόγραμμα και μάλιστα κάτω από πάρα πολύ καλές συνθήκες.

Ακόμη, παρατήρησε ότι παραμένουν δύο ανοιχτά ζητήματα: η επίβλεψη μετά το πρόγραμμα και το χρέος. «Το ένα είναι το θέμα της επίβλεψης, η οποία θα ισχύσει για μετά το πρόγραμμα και δεν θα αποτελέσει μια εμπλοκή στις υποθέσεις των Ελλήνων. Οι Έλληνες πρέπει να αποφασίσουν μόνοι τους ποια θα είναι η στρατηγική που θα υιοθετήσουν για την έξοδο από το πρόγραμμα και για τη μετά το πρόγραμμα ζωή τους. Το δεύτερο θέμα είναι το θέμα του χρέους. Και γι' αυτό όμως είμαι αισιόδοξος και πιστεύω ότι θα υλοποιηθούν και θα ευοδωθούν οι προσπάθειές μας», είπε χαρακτηριστικά.

Εξάλλου, σημείωσε ότι τον Αύγουστο, όταν βγει τελικά η Ελλάδα από τα Μνημόνια, θα αισθάνεται μια περηφάνια και μια ευχαρίστηση, γιατί όλα αυτά τα χρόνια ήταν «με την πλευρά των "καλών" της ιστορίας».

Από την πλευρά του ο κ. Παυλόπουλος ευχαρίστησε τον επίτροπο για τη συμβολή του, προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία ελάφρυνσης του χρέους, που, όπως επισήμανε, αποτελεί υποχρέωση των εταίρων μας.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.