ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πρώτη η Ελλάδα στη χρηματοδότηση από το σχέδιο Γιούνκερ

16:47 - 15 Φεβ 2018 | Οικονομία
Πρώτη η Ελλάδα στη χρηματοδότηση από το σχέδιο Γιούνκερ
Δεν είναι πολλές οι "πρωτιές" της Ελλάδας σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Στο πακέτο Γιούνκερ, όμως, η χώρα μας είχε τη μερίδα του λέοντος.

Η συνολική χρηματοδότηση από το πακέτο Γιούνκερ (το λεγόμενο Ευρωπαϊκό Ταμείο Στρατηγικών Επενδύσεων-ΕΤΣΕ) στην Ελλάδα ανέρχεται σε 2,1 δισ. ευρώ και αναμένεται να κινητοποιήσει 8,1 δισ. ευρώ σε πρόσθετες επενδύσεις, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Κομισιόν (Φεβρουάριος 2018) που φέρνουν την Ελλάδα στην πρώτη θέση με κριτήριο της επενδύσεις ως ποσοστό του ΑΕΠ.

Γίνεται αναφορά σε:

Σχέδια υποδομών και καινοτομίας: 12 εγκεκριμένα έργα που χρηματοδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) με την υποστήριξη του ΕΤΣΕ με συνολική χρηματοδότηση σχεδόν 1,8 δισ. ευρώ που προβλέπεται να κινητοποιήσουν συνολικές επενδύσεις ύψους 5,7 δισ. ευρώ.

Μικρομεσαίες επιχειρήσεις (ΜΜΕ): 9 εγκριθείσες συμφωνίες με ενδιάμεσες τράπεζες που χρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων (ΕΤΕ) με την υποστήριξη του ΕΤΣΕ συνολική χρηματοδότηση ύψους 319 εκατ. ευρώ. Προβλέπεται να κινητοποιήσει σχεδόν 2,4 δισ. ευρώ σε επενδύσεις, με περίπου 11.298 ΜΜΕ και επιχειρήσεις μεσαίας κεφαλαιοποίησης να επωφελούνται από τη βελτιωμένη πρόσβαση στη χρηματοδότηση.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.