ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Citi: Πιθανή μια συμφωνία για το χρέος, αλλά με αστερίσκους

15:21 - 20 Φεβ 2018 | Οικονομία
Citi: Πιθανή μια συμφωνία για το χρέος, αλλά με αστερίσκους
Θετικό παραμένει το κλίμα μεταξύ της Ελλάδας και των πιστωτών της, σημειώνει η αμερικανική τράπεζα Citigroup, παρά το χθεσινό μπλόκο του Eurogroup για την εκταμίευση της δόσης.

Η citi σημειώνει ακόμη ότι η συνεχιζόμενη αναφορά στην ελάφρυνση του χρέους δηλώνει ότι θα μπορούσε να επιτευχθεί κάποια συμφωνία πριν από τον Αύγουστο, αν και εκτιμά ότι θα είναι περιορισμένη και υπό προϋποθέσεις.

Στο νέο σημείωμα της τράπεζας αναφέρεται ακόμη ότι η αναβολή στην εκταμίευση της δόσης προκλήθηκε από την καθυστέρηση στην επένδυση του Ελληνικού και στο θέμα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών.

Ο επικεφαλής του ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ, δήλωσε ότι η εκταμίευση θα μπορούσε να καθυστερήσει μέχρι τα μέσα Μαρτίου λόγω των περιορισμών που έχει η γερμανική κοινοβουλευτική επιτροπή, η οποία πρέπει να εγκρίνει την υποδόση.

Ωστόσο, ο ευρωπαίος επίτροπος Πιέρ Μοσκοβισί δήλωσε ότι η τέταρτη και τελευταία αξιολόγηση θα ξεκινήσει στις 26 Φεβρουαρίου.

Ο επικεφαλής της Eurogroup Μάριο Σεντένο σημείωσε ότι η εστίαση θα στραφεί τώρα στις δράσεις μετά το πρόγραμμα διάσωση και ότι έχει ήδη αρχίσει η τεχνική εργασία για τα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.