ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σεντένο: Ιδιοκτησία «της επόμενης μέρας» και από την επόμενη κυβέρνηση

18:32 - 23 Φεβ 2018 | Οικονομία
Σεντένο: Ιδιοκτησία «της επόμενης μέρας» και από την επόμενη κυβέρνηση
Ο επικεφαλής του Eurogroup, Μάριο Σεντένο, σε συνέντευξή του στο Euronews δηλώνει βέβαιος πως η Ελλάδα θα ολοκληρώσει με επιτυχία το πρόγραμμα το καλοκαίρι, ωστόσο, επισημαίνει πως είναι εξαιρετικά σημαντικό να υπάρξει ιδιοκτησία του σχεδίου «της επόμενης μέρας».

Ο Σεντένο ουσιαστικά είπε πως θα πρέπει να διαμορφωθεί ένα πλαίσιο που θα είναι αποδεκτό από τους Έλληνες, αλλά και από την επόμενη κυβέρνηση που πιθανώς να προκύψει από τις εκλογές, όταν αυτές γίνουν.

Ειδικότερα στην σχετική ερώτηση του Euronews για την Ελλάδα και το κατά πόσο θα μπορέσει να ολοκληρώσει το πρόγραμμα μέχρι το καλοκαίρι, ο κ. Σεντένο απάντησε ότι: 

"Είναι ένα στοίχημα το οποίο θα πετύχει. Σίγουρα, θα συνεχίσουμε να είμαστε αισιόδοξοι και τους επόμενους μήνες. Αυτό που είναι σημαντικό είναι να προσδώσουμε στην ελληνική κυβέρνηση, στις τοπικές αρχές και στην κοινωνία, την αίσθηση ότι παίρνουν το μέλλον τους στα χέρια τους. Το ίδιο αίσθημα- και αποδίδω μεγάλη σημασία σε αυτό το ερώτημα – (σ.σ.να παραμένει) και κατά τη διάρκεια της μετάβασης μεταξύ των πολιτικών και εκλογικών κύκλων στην Ελλάδα. Είναι πολύ σημαντικό οι επόμενες κυβερνήσεις να νιώθουν ότι κρατούν το μέλλον στα χέρια τους για όλη αυτή τη διαδικασία. Διότι είναι μια πολύ δύσκολη διαδικασία."

Παράλληλα ο επικεφαλής του Eurogroup, αναφέρεται στην χώρα του την Πορτογαλία, "μία επιτυχία για την Ευρώπη", όπως την χαρακτηρίζει και επισημαίνει τη σημασία της τραπεζικής ένωσης.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.