ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η ενέργεια πρώτη στην ατζέντα των θεσμών τη Δευτέρα

19:57 - 25 Φεβ 2018 | Οικονομία
Η ενέργεια πρώτη στην ατζέντα των θεσμών τη Δευτέρα
Ξεκινούν τη Δευτέρα οι διαβουλεύσεις για την δ’ αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος, με την προγραμματισμένη ολιγοήμερη επίσκεψη των επικεφαλής των θεσμών στην Αθήνα. Ενέργεια, ιδιωτικοποιήσεις και επισκόπηση του προγράμματος κυριαρχούν στην ατζέντα.

Συγκεκριμένα, οι επαφές της κυβέρνησης με τους επικεφαλής των κλιμακίων των θεσμών (Πίτερ Ντόλμαν- ΔΝΤ, Ντέκλαν Κοστέλο- Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Φραντσέσκο Ντρούντι- ΕΚΤ και Νικόλα Τζιαμαρόλι- ESM) ξεκινούν τη Δευτέρα στις 15:00 με αντικείμενο τα θέματα του τομέα της ενέργειας. Θα ακολουθήσει στις 16:00 η επισκόπηση του προγράμματος και στη συνέχεια, στις 17:00 το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων.

Η εν λόγω επίσκεψη θα διαρκέσει 3- 4 ημέρες, ενώ αναμένεται οι επικεφαλής των κλιμακίων να επανέλθουν μετά το Πάσχα για τις τελικές διαπραγματεύσεις.

Από τα 88 προαπαιτούμενα της τέταρτης αξιολόγησης, σημαντικότερα θεωρούνται τα δημοσιονομικά, η αναμόρφωση των αναπηρικών επιδομάτων, η αναθεώρηση του «νόμου Κατσέλη», η προώθηση των ιδιωτικοποιήσεων κυρίως στον τομέα της ενέργειας.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.