ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΥΠΟΙΚ: «Πονοκέφαλος» οι νέες αντικειμενικές- Ενστάσεις και για τους πλειστηριασμούς

19:27 - 28 Φεβ 2018 | Οικονομία
ΥΠΟΙΚ: «Πονοκέφαλος» οι νέες αντικειμενικές- Ενστάσεις και για τους πλειστηριασμούς
Οι αλλαγές στις αντικειμενικές τιμές αναδεικνύεται ως το νούμερο ένα "προβληματικό" ζήτημα στο νέο γύρο συζητήσεων με τους δανειστές που έχει ξεκινήσει στο Χίλτον. Αυτό τόνισε κορυφαίο στέλεχος του ΥΠΟΙΚ που μετέχει στις διαπραγματεύσεις.

«Οι αντικειμενικές συζητήθηκαν και είναι ένα από τα πλέον δύσκολα τεχνικά θέματα. Χρειάζεται χρόνος», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Όπως ανέφερε το ζήτημα είναι περίπλοκο και απαιτείται χρόνος και από την ΑΑΔΕ που πρέπει να προχωρήσει στις αναπροσαρμογές στους συντελεστές του ΕΝΦΙΑ.

Το ίδιο στέλεχος του ΥΠΟΙΚ ανέφερε πως στις συζητήσεις που πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη εξετάστηκε και το θέμα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών με την ελληνική πλευρά να εκτιμά ότι κινούνται «ικανοποιητικά». Ωστόσο και σε αυτό το θέμα υπάρχουν ενστάσεις εκ μέρους των δανειστών, σημειώνοντας πως δεν πρέπει να περιορίζονται σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και ότι χρειάζεται να υπάρχει γεωγραφική διασπορά.

Αναφορικά με τις τράπεζες και το ενδεχόμενο σύστασης bad bank αρκέστηκε να σημειώσει ότι «έχει πολύ δρόμο ακόμα. Θα δούμε και τα stress tests. Δεν είναι κάτι που θα συζητηθεί σε αυτό το επίπεδο».

Σχολιάζοντας τη στάση του ΔΝΤ υποστήριξε ότι «έχει αλλάξει προς το καλύτερο από το καλοκαίρι και παραμένει έτσι». Δε μιλάμε ούτε για επόμενη μέρα, ούτε για χρέος, μόνο για προπαιτούμενα, απάντηση σε ερώτηση αν τέθηκε το θέμα του αφορολόγητου ορίου.

Σε ότι αφορά τον εξωδικαστικό συμβιβασμό αλλά και το ζήτημα των αλλαγών στο νόμο Καστέλη δεν έγινε ουσιαστική συζήτηση δεδομένου ότι δεν είχε οριστεί ακόμα ο νέος υπουργός Οικονομίας. Τέθηκε ωστόσο το ζήτημα των καθυστερήσεων στη διαδικασία για την διευθέτηση των οφειλών.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.