ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γερμανικός Τύπος: Ελληνικό παράδοξο-Βελτιώνεται η οικονομία, χρεοκοπεί ο λαός

09:22 - 01 Μαρ 2018 | Οικονομία
Γερμανικός Τύπος: Ελληνικό παράδοξο-Βελτιώνεται η οικονομία, χρεοκοπεί ο λαός
Σε ένα εμφανές παράδοξο φαινόμενο που εμφανίζεται τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα επικεντρώνεται ο γερμανικός Τύπος. Σύμφωνα με την εφημερίδα Sächsische Zeitung «Η Ελλάδα πάει καλύτερα αλλά ο λαός της έχει χρεοκοπήσει».

Συγκεκριμένα, αναλύοντας την οικονομική πορεία της Ελλάδας σε αντιδιαστολή με εκείνη των πολιτών της η εφημερίδα αναφέρει ότι «Μετά το καλοκαίρι η χώρα φαίνεται ότι δεν θα χρειαστεί νέα δάνεια. Οι πολίτες όμως χρωστούν δισεκατομμύρια στο κράτος. Όπως ακούγεται παντού, η Ελλάδα, το κατεξοχήν προβληματικό παιδί της ευρωζώνης, βρίσκεται πλέον ‘σε καλό δρόμο' μετά την ντε φάκτο χρεοκοπία την άνοιξη του 2010. Το αργότερο μετά τον Αύγουστο όταν θα ολοκληρωθεί το τρίτο δανειακό πρόγραμμα η χώρα ‘θα επιστρέψει επιτέλους σε κάτι σαν ομαλότητα».

Στη συνέχεια γίνεται λόγος για την ικανοποίηση που εξέφρασαν οι δανειστές για την πρόοδο που σημειώνεται, αλλά συμπληρώνει ότι «η πραγματικότητα είναι πολύ διαφορετική εάν δει κανείς προσεκτικά τα οικονομικά των πολιτών και των επιχειρήσεων».

Τέλος ο αρθρογράφος αναφέρει χαρακτηριστικά πως καταδεκτικά τα πρόσφατα στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων σύμφωνα με τα οποία πάνω από 4 εκ. φορολογούμενοι έχουν οφειλές προς την εφορία, με τον αριθμό αυτό να ανταποκρίνεται στα δυο τρίτα των Ελλήνων φορολογούμενων.

Τελευταία τροποποίηση στις 09:26 - 01 Μαρ 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.