ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στο ΣτΕ Σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για ΤΕΑΔΥ

10:52 - 05 Απρ 2007 | Οικονομία
Στο Ε’ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας στάλθηκε για νομοπαρασκευαστική επεξεργασία σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος που αφορά τον οργανισμό του Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης Δημοσίων Υπαλλήλων .

Το σχέδιο Π.Δ. συνοδεύουν αποσπάσματα πρακτικών του Διοικητικού Συμβουλίου του ΤΕΑΔΥ (6.7.2006) και σχετική γνώμη του Β’ κλιμακίου του Συμβουλίου Κοινωνικής Ασφάλισης (15.9.2006).

Το ΤΕΑΔΥ παρέχει επικουρική σύνταξη στα πρόσωπα που ασφαλίζονται σε αυτό, καθώς και στα μέλη των οικογενειών τους, σύμφωνα με το Ν. 2676/1999.

Οι οργανικές θέσεις του Ταμείου, σύμφωνα με το σχέδιο Π.Δ., ανέρχονται στις 156, ενώ τμήματά του καταργούνται ή συγχωνεύονται.

Σύμφωνα με το σχέδιο διατάγματος, του ΤΕΑΔΥ προΐσταται γενικός διευθυντής, ο οποίος έχει τις εξής αρμοδιότητες:

Τον προγραμματισμό των δραστηριοτήτων και τον συντονισμό της λειτουργίας των μονάδων που υπάγονται στην Γενική Δ/νση, καθώς και την αξιολόγηση του κόστους και της ποιότητας των αποτελεσμάτων τους.

Την εξειδίκευση, συγκριτική ανάλυση και αξιολόγηση της ακολουθούμενης πολιτικής στο χώρο ευθύνης του και την διατύπωση εναλλακτικών προτάσεων και εισηγήσεων προς τις αρχές που το εποπτεύουν.

Την εξασφάλιση συνεργασίας και συντονισμού με άλλα υπουργεία και λοιπούς φορείς του δημόσιου τομέα.


Την αξιολόγηση των προϊσταμένων των διευθύνσεων και την εκτίμηση της αξιολόγησης των προϊσταμένων των τμημάτων με ειδική σημείωση επί των σχετικών πράξεων αξιολόγησης που συντάσσονται από τους προϊσταμένους των διευθύνσεων, καθώς και την αξιοποίηση και ανάπτυξη του υπηρετούντος προσωπικού.

Την άσκηση οποιωνδήποτε άλλων καθηκόντων που του ανατίθενται από τις αρχές που το εποπτεύουν.

Οι υπηρεσίες του ΤΕΑΔΥ αποτελούν γενική διεύθυνση, η οποία διαρθρώνεται σε πέντε διευθύνσεις (ασφάλισης, συντάξεων, πληροφορικής, διοίκησης και οικονομικού) με τα τμήματά τους και σε τρία αυτοτελή γραφεία που είναι: 1) προέδρου και γραμματείας διοικητικού συμβουλίου, 2) εξυπηρέτησης πολιτών και δημοσίων σχέσεων, 3) νομικών υποθέσεων.

 

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.