ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κομισιόν: «Ναι» για την εκταμίευση της δόσης

13:46 - 02 Μαρ 2018 | Οικονομία
Κομισιόν: «Ναι» για την εκταμίευση της δόσης
Πράσινο φως για την εκταμίευση της δόσης 5,7 δισ. ευρώ ανάβει η Κομισιόν στην επικαιροποιημένη έκθεση συμμόρφωσης με ημερομηνία 2 Μαρτίου, σημειώνοντας πως έχουν καλυφθεί οι δύο εκκρεμότητες που απέμεναν από τα προαπαιτούμενα της τρίτης αξιολόγησης.

Το ποσό θα καλύψει τις ανάγκες εξυπηρέτησης χρέους, συν ένα ποσό που θα βοηθήσει στην εκκαθάριση των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου σύμφωνα με το σχετικό σχέδιο, καθώς και ένα ποσό για τη δημιουργία ενός «μαξιλαριού» ρευστότητας, σύμφωνα με την επικαιροποιημένη έκθεση συμμόρφωσης της ΕΕ.

Όπως αναφέρεται στην έκθεση συμμόρφωσης, όλα τα προαπαιτούμενα (prior actions) προκειμένου να ολοκληρωθεί η 3η αξιολόγηση έχουν ολοκληρωθεί. Στο θέμα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, έχει επιτευχθεί επαρκής πρόοδος, ώστε να επιτραπεί στους ευρωπαϊκούς θεσμούς να θεωρήσουν ως «ολοκληρωμένο» αυτό το προαπαιτούμενο.

Δύο αξιωματούχοι δήλωσαν πως η έκθεση συμμόρφωσης εστάλη ενόψει των συζητήσεων στο EwG για την Ελλάδα. Το Bloomberg μεταδίδει πως ο Ευκλείδης Τσακαλώτος ευελπιστεί ότι η τέταρτη αξιολόγηση θα ολοκληρωθεί μέχρι τις 21 Ιουνίου.

Τελευταία τροποποίηση στις 13:51 - 02 Μαρ 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.