ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σεντένο: Στο β' δεκαπενθήμερο του Μαρτίου η εκταμίευση της δόσης

14:30 - 02 Μαρ 2018 | Οικονομία
Σεντένο: Στο β' δεκαπενθήμερο του Μαρτίου η εκταμίευση της δόσης
Μετά το πράσινο φως της Κομισιόν προς το EWG για την ολοκλήρωση των προαπαιτούμενων της τρίτης αξιολόγησης και την εκταμίευση της δόσης των 5,7 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα, ο επικεφαλής του Eurogroup Μάριο Σεντένο εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει:

 «Ενημερώθηκα ότι το EWG επιβεβαίωσε πως όλα τα προαπαιτούμενα της τρίτης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος ολοκληρώθηκαν.

» Η πλήρης εφαρμογή των προαπαιτούμενων επιβεβαιώνει τη δέσμευση της ελληνικής κυβέρνησης στο πρόγραμμα και στις συνεχιζόμενες μεταρρυθμιστικές προσπάθειες.

» Ο ESM αναμένεται να εγκρίνει την εκταμίευση της τέταρτης δόσης μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών στα εθνικά κοινοβούλια.

» Αυτό θα οδηγήσει στην εκταμίευση της πρώτης υποδόσης των 5,7 δισ. ευρώ στο δεύτερο μισό του Μαρτίου.

» Έχουμε προχωρήσει στο τελικό στάδιο του ελληνικού προγράμματος. Η τέταρτη και τελευταία αξιολόγηση βρίσκεται σε εξέλιξη, όπως και η τεχνικές εργασίες για πιθανά νέα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους.

» Η Ελλάδα έχει ξεκινήσει την επιστροφή της στις αγορές και η ελληνική κυβέρνηση εργάζεται πάνω σε μια μακροπρόθεσμη στρατηγική ανάπτυξης, εξαιρετικά σημαντική για το πλαίσιο μετά το τέλος του προγράμματος.

» Είμαι βέβαιος ότι αυτό θα βοηθήσει την Ελλάδα να επιστρέψει σε ένα ισότιμο επίπεδο με τους άλλους ευρωπαίους εταίρους της και να αφήσει πίσω της τις ημέρες της κρίσης».

Τελευταία τροποποίηση στις 14:39 - 02 Μαρ 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.