ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Eurogroup: Με τα βλέμματα στην μεταμνημονιακή εποχή η αυριανή συνεδρίαση

11:30 - 11 Μαρ 2018 | Οικονομία
Eurogroup: Με τα βλέμματα στην μεταμνημονιακή εποχή η αυριανή συνεδρίαση
Αύριο Δευτέρα 12 Μαρτίου αναμένεται να συνεδριάσει το Eurogroup, εν μέσω της διαμάχης για το αν η Ελλάδα χρειάζεται πιστοληπτική γραμμή στήριξης μετά τη λήξη του προγράμματος ή αν η έξοδος θα είναι καθαρή.

Όπως φαίνεται η γραμμή δεν είναι κοινή καθώς ήδη ο Επίτροπος Οικονομικών της Κομισιόν Πιερ Μοσκοβισί και ο πρόεδρος του EuroWorking Group Τόμας Βίζερ τάσσονται υπέρ της εποπτείας, ενώ η ελληνική κυβέρνηση μιλά για καθαρή έξοδο.

Αν και ο τρόπος με τον οποίο η Ελλάδα θα βγει από τη μνημόνια απασχολεί όλες τις πλευρές, αξίζει να σημειωθεί πως υπάρχουν ακόμα αρκετές εκκρεμότητες για να τελειώσει η τέταρτη αξιολόγηση, με τους πλειστηριασμούς μάλιστα να βρίσκονται στο επίκεντρο της αυριανής ατζέντας. Συγκεκριμένα αύριο οι αντιδράσεις στο θέμα των πλειστηριασμών αναμένεται να συζητηθούν έντονα καθώς το πολιτικό κόστος για την ελληνική κυβέρνηση είναι πολύ μεγάλο.

Υπενθυμίζεται ότι η αυριανή συνεδρίαση του Eurogroup είναι η πρώτη μετά την αναχώρηση των δανειστών από την Αθήνα, όπου συζητήθηκαν κυρίως θέματα ενεργειακά και το θέμα της διαιτησίας στα εργασιακά. Τέλος αν κάτι θεωρείται βέβαιο για το αυριανό Eurogroup αυτό είναι ότι σίγουρα δεν θα συζητηθεί το θέμα της ελάφρυνσης χρέους.

Τελευταία τροποποίηση στις 11:35 - 11 Μαρ 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.