ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κουτεντάκης: Προφανώς η Ελλάδα θα συνεχίσει να έχει δεσμεύσεις

12:04 - 11 Μαρ 2018 | Οικονομία
Κουτεντάκης: Προφανώς η Ελλάδα θα συνεχίσει να έχει δεσμεύσεις
Μια νέα άμεση οικονομική κρίση αναμένεται να προκαλέσει η ενδεχόμενη ανατροπή της οικονομικής πολιτικής, σύμφωνα με τον νέο επικεφαλής του Γραφείου Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή, Φραγκίσκο Κουτεντάκη.

Ο κ. Κουτεντάκης υποστηρίζει την άποψη ότι μια επιστροφή στις κακές συνήθειες του παρελθόντος θα ήταν καταστροφική, ενώ αρνείται ότι η θέση που υποστήριξε στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών υπέρ της απαλλαγής της χώρας από πολιτικές δεσμεύσεις έκρυβε πονηρές σκέψεις.

Συγκεκριμένα μιλώντας στην “Καθημερινή της Κυριακής” ο νέο επικεφαλής του Γραφείου Προϋπολογισμού στη Βουλή τόνισε ότι "η απαλλαγή από τις πολιτικές δεσμεύσεις έχει την έννοια της ολοκλήρωσης του προγράμματος απέναντι στην παράταση του προγράμματος που συνεπάγεται η πιστοληπτική γραμμή. Προφανώς και η χώρα μας θα συνεχίσει μα έχει δεσμεύσεις, όπως κάθε χώρα της Ευρωζώνης και ειδικότερα όσες βγήκαν από παρόμοια προγράμματα", λέει χαρακτηριστικά.

Ως άμεση προτεραιότητα θεωρεί τη συνέχιση της συστηματικής δουλειάς που έχει γίνει μέχρι τώρα με τις περιοδικές εκθέσεις παρακολούθησης των δημοσιονομικών μεγεθών και των ευρύτερων οικονομικών εξελίξεων.

Τέλος, υπογράμμισε ότι ουδείς αμφισβήτησε την ανεξαρτησία της Τράπεζας της Ελλάδος, αναφορικά με τη διαφωνία του με τον κ. Στουρνάρα για την προληπτική γραμμή, που εκφράστηκε στη γενική συνέλευσης της ΤτΕ

Τελευταία τροποποίηση στις 12:04 - 11 Μαρ 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.