ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Eurogroup: Η δόση στο επίκεντρο της σημερινής ατζέντας, αλλά όχι το χρέος

09:40 - 12 Μαρ 2018 | Οικονομία
Eurogroup: Η δόση στο επίκεντρο της σημερινής ατζέντας, αλλά όχι το χρέος
Σήμερα, Δευτέρα 12 Μαρτίου αναμένεται να συνεδριάσει το Eurogroup, με την ολοκλήρωση των τελευταίων δύο προαπαιτούμενων στο πλαίσιο της γ' αξιολόγησης να βρίσκεται ψηλά στην ατζέντα των προϋποθέσεων για την καταβολή της τέταρτης δόσης.

Το σημερινό Eurogroup διεξάγεται εν μέσω της διαμάχης για το αν η Ελλάδα χρειάζεται πιστοληπτική γραμμή στήριξης μετά τη λήξη του προγράμματος ή αν η έξοδος θα είναι καθαρή. Όπως φαίνεται οι απόψεις διίστανται και η γραμμή δεν είναι κοινή, καθώς ήδη ο Επίτροπος Οικονομικών της Κομισιόν Πιερ Μοσκοβισί και ο πρόεδρος του EuroWorking Group Τόμας Βίζερ τάσσονται υπέρ της εποπτείας, ενώ η ελληνική κυβέρνηση μιλά για καθαρή έξοδο.

Αν και ο τρόπος με τον οποίο η Ελλάδα θα βγει από τη μνημόνια απασχολεί όλες τις πλευρές, οι εκκρεμότητες για να τελειώσει η τέταρτη αξιολόγηση είναι αρκετές, με τους πλειστηριασμούς μάλιστα να βρίσκονται στο επίκεντρο σημερινής συνεδρίασης. Συγκεκριμένα οι αντιδράσεις στο θέμα των πλειστηριασμών αναμένεται να συζητηθούν έντονα καθώς το πολιτικό κόστος για την ελληνική κυβέρνηση είναι πολύ μεγάλο.

Υπενθυμίζεται ότι η σημερινή συνεδρίαση του Eurogroup είναι η πρώτη μετά την αναχώρηση των δανειστών από την Αθήνα, όπου συζητήθηκαν κυρίως θέματα ενεργειακά και το θέμα της διαιτησίας στα εργασιακά.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως αν κάτι θεωρείται βέβαιο για σήμερα αυτό είναι ότι δεν αναμένεται να συζητηθεί το θέμα της ελάφρυνσης χρέους.

Τελευταία τροποποίηση στις 09:46 - 12 Μαρ 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.