ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ποινική δίωξη στον πλοίαρχο του Sea Diamond

11:51 - 10 Απρ 2007 | Οικονομία
Ποινική δίωξη για πρόκληση ναυαγίου εξ αμελείας, πρόκληση θαλάσσιας ρύπανσης εξ αμελείας και μη τήρηση διεθνών κανονισμών αποφυγής σύγκρουσης ασκησε ο εισαγγελέας Νάξου στον πλοίαρχο του ελληνικού κρουαζιερόπλοιου «Sea Diamond». Επίσης ο εισαγγελέας λόγω των δύο αγνοουμένων Γάλλων υπηκόων παραπέμπει τον καπετάνιο του «Sea Diamond» στον ανακριτή.

Ολοι οι υπόλοιποι αξιωματικοί του πλοίου δηλαδή, ο ύπαρχος, ο υποπλοίαρχος, ο ανθυποπλοίαρχος και ο αρχιθαλαμηπόλος, που είχαν οδηγηθεί στον εισαγγελέα, αφέθηκαν ελεύθεροι. Συμπληρωματικές καταθέσεις θα δώσουν σήμερα στις Λιμενικές Αρχές ο πλοίαρχος και τα υπόλοιπα μέλη του πληρώματος.

Παράλληλα, νωρίς το πρωί ο Πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής συναντήθηκε με τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας Μανώλη Κεφαλογιάννη  για να ενημερωθεί για την πορεία των ερευνών του ναυαγίου στη Σαντορίνη.

Στο μεταξύ σήμερα αναμένεται να γίνει βιντεοσκόπηση από το επιστημονικό βαθυσκάφος «Θέτις», στην περιοχή του ναυαγίου του κρουαζιερόπλοιου «Sea Diamand» στη Σαντορίνη, στο πλαίσιο των ερευνών για να διαπιστωθεί σε τι βάθος βρίσκεται το πλοίο.

Οσον αφορά τη ρύπανση της θαλάσσιας περιοχής του Αθηνιού, το ΥΕΝ ανακοίνωσε ότι ήδη έχει απορρυπανθεί το 60% των ελαφρών πετρελαιοειδών που ανήλθαν στην επιφάνεια ενώ στις δεξαμενές του Sea Diamond υπάρχουν αποθηκευμένοι 410 τόνοι ντίζελ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, στον Πειραιά έχουν φθάσει με άλλα πλοία 1129 επιβάτες και μέλη πληρώματος ενώ στην Σαντορίνη παραμένουν 22 επιβάτες και 38 ναυτικοί. Αγνοούμενοι είναι ο 45χρονος Γάλλος Αλαιν Μόντ και η 16χρονη κόρη του Αλ Ζαν Κριστόφ. Στο σημείο του ναυαγίου, σύμφωνα πάντα με το ΥΕΝ, έχουν ήδη καταδυθεί εξειδικευμένοι βατραχάνθρωποι, οι οποίοι, όμως, μέχρι στιγμής δεν έχουν εντοπίσει τους δύο αγνοούμενους.

Γύρω από το βυθισμένο κρουαζιερόπλοιο έχουν τοποθετηθεί ειδικά φράγματα, προκειμένου να συγκρατήσουν την όποια ρύπανση δημιουργηθεί με τα καύσιμα του πλοίου, ενώ στην περιοχή έχουν καταπλεύσει και τα ειδικά απορρυπαντικά σκάφη του Λιμενικού.



   

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.