ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τι έπιασαν στα δίχτυα τους οι ελεγκτές τις ημέρες του Πάσχα

13:59 - 19 Απρ 2018 | Οικονομία
Τι έπιασαν στα δίχτυα τους οι ελεγκτές τις ημέρες του Πάσχα
Πάνω από τέσσερις τόνους οπωροκηπευτικών κατάσχεσαν στη διάρκεια ελέγχων σε όλη τη χώρα κατά την περίοδο του Πάσχα τα κλιμάκια της Οικονομικής Αστυνομίας, της ΓΓ Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, των υπηρεσιών του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, των Περιφερειακών Ενοτήτων, του Δήμου Αθηναίων, με τη συνδρομή των τοπικών αστυνομικών Αρχών.

Συγκεκριμένα διενεργήθηκαν 1.205 έλεγχοι από τις 12 Μαρτίου έως τις 7 Απριλίου από 156 μικτά κλιμάκια υπό τον συντονισμό του Συντονιστικού Κέντρου Αντιμετώπισης Παραεμπορίου (ΣΥΚΑΠ) του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης.

Συνολικά κατασχέθηκαν 4.362 κιλά οπωροκηπευτικών, εκ των οποίων 2.122 κιλά στην Αττική και 2.098 κιλά στην επικράτεια. Επίσης, κατασχέθηκαν 16.484 κιλά άλλων ειδών όπως είδη οικιακής χρήσης, είδη ρουχισμού, είδη υποδημάτων, χαλιά, αξεσουάρ και διάφορα άλλα.

Eνδεικτικά οι διαφυγόντες δασμοί που προέκυψαν από έλεγχο σε μια επιχείρηση στον νομό Ημαθίας, όπου διαπιστώθηκε η μη έκδοση φορολογικών παραστατικών, ανέρχονται σε 418.087,60 ευρώ.

Σε όλες τις περιπτώσεις οι αρμόδιες υπηρεσίες επέβαλαν τις προβλεπόμενες διοικητικές κυρώσεις και διερευνώνται περαιτέρω οι υποθέσεις που εμπίπτουν στη φορολογική και ασφαλιστική νομοθεσία. Οι ανωτέρω έλεγχοι είναι ανεξάρτητοι και πέραν των καθ’ ύλη και κατά τόπους ελέγχων της αγοράς, εκάστης υπηρεσίας, που πραγματοποιήθηκαν το ανωτέρω διάστημα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.