ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Λαγκάρντ: Οι αγορές κοιτούν πλέον την Ελλάδα πολύ καλύτερα

16:30 - 19 Απρ 2018 | Οικονομία
Λαγκάρντ: Οι αγορές κοιτούν πλέον την Ελλάδα πολύ καλύτερα
Την άποψη πως οι αγορές έχουν αρχίσει να εμπιστεύονται την Ελλάδα, την οποία και θα χρηματοδοτήσουν μετά το τέλος του προγράμματος εξέφρασε την Πέμπτη η Κριστίν Λαγκάρντ, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ενόψει της έναρξης της Συνόδου του ΔΝΤ. Η κα. Λαγκάρντ στάθηκε στην αποκλιμάκωση των ελληνικών ομολόγων, ενώ υπογράμμισε πως το Ταμείο δεν στηρίζει την εφαρμογή περαιτέρω λιτότητας. Τι είπε για το μέλλον του Ταμείου στο πρόγραμμα.

Άλλωστε, όπως σημείωσε, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ουδέποτε ζήτησε τις επιπρόσθετες, βαθιές περικοπές στις δημόσιες δαπάνες που έχουν γίνει στην Ελλάδα το τελευταίο διάστημα.

Αναφρόμενη στις αγορές, η Κριστίν Λαγκάρντ είπε πως το τελευταίο διάστημα καταγράφεται σημαντική αποκλιμάκωση στα επιτόκια των ελληνικών ομολόγων. Όπως τόνισε η απόδοση του 10ετούς ήταν χθες κάτω του 4% «δείγμα ότι οι αγορές κοιτούν την Ελλάδα πολύ καλύτερα απ’ ότι στο παρελθόν».

Παραδέχτηκε επίσης ότι τα αποτελέσματα που παρουσιάζει η ελληνική οικονομία ξεπέρασαν τις προβλέψεις του Ταμείου. Ξεκαθάρισε, όμως, πως το ΔΝΤ ζητά μεταρρυθμίσεις και όχι λιτότητα, σημειώνοντας πως δεν είναι υπέρ περαιτέρω περικοπών των δημοσίων δαπανών.

Όσο για το μέλλον του ΔΝΤ στο πρόγραμμα σημείωσε: "Δεν έχουμε τελειώσει, το Ταμείο είναι δεσμευμένο να συνεχίσει να στηρίζει την Ελλάδα". Δεν είπε, ωστόσο, αν και πότε θα συνεχιστεί η χρηματοδότηση της Ελλάδας από το ΔΝΤ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.