ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σεντένο: «Πιο κοντά» σε μια συμφωνία για το ελληνικό χρέος

22:00 - 21 Απρ 2018 | Οικονομία
Σεντένο: «Πιο κοντά» σε μια συμφωνία για το ελληνικό χρέος
Πιο κοντά σε μια συμφωνία για το χρέος βρίσκονται οι πιστωτές της Ελλάδας, ανέφερε σε συνέντευξή του στο Bloomberg από την Ουάσιγκτον, ο πρόεδρος του Eurogroup, Μάριο Σεντένο.

O Πορτογάλος Υπουργός Οικονομικών τόνισε πως «οι θέσεις είναι σήμερα πολύ πιο κοντά απ' ότι πριν» προσθέτοντας πως «έχουμε ακόμη ένα τελευταίο μίλι να διανύσουμε, αλλά υπάρχει ένα θετικό κλίμα γύρω από το τραπέζι και θεωρώ ότι αντανακλάται μια πραγματική προθυμία (από το ΔΝΤ) να συμμετάσχει στο πρόγραμμα».

Μια δέσμευση του ΔΝΤ στο πρόγραμμα θα βοηθήσει στην ενίσχυση του επενδυτικού κλίματος για την Ελλάδα, τόνισε ο κ. Σεντένο.

Για τον επικεφαλής του Eurogroup το «κλειδί» είναι οι όποιες προϋποθέσεις θα συνοδεύουν την ανακούφιση χρέους να προέρχονται από την ίδια την ελληνική κυβέρνηση και το σχέδιό της για την ανάπτυξη.

«Όλοι θέλουμε οι προϋποθέσεις για το χρέος να εντάσσονται στο αναπτυξιακό σχέδιο της Ελλάδας. Η κυριότητα (του προγράμματος) είναι η λέξη που πρέπει να καθορίσει τη διαδικασία τους επόμενους μήνες», υπογράμμισε.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.