ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ μιλάει σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας

09:00 - 23 Απρ 2018 | Οικονομία
Στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ μιλάει σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας
Για τις τελευταίες διαπραγματεύσεις με τους δανειστές ενημερώνει σήμερα (13:00) τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Τσίπρας, στη σκιά όσων συζητήθηκαν στην Ουάσινγκτον για το ελληνικό χρέος και την επόμενη ημέρα μετά το τέλος των μνημονίων.

Επισήμως, στην ατζέντα βρίσκονται και οι αλλαγές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και οι εκλογές με απλή αναλογική, που έρχονται με το νομοσχέδιο Σκουρλέτη στη Βουλή. Ωστόσο, επειδή στο πεδίο αυτό η συμφωνία της ΚΟ θεωρείται δεδομένη, το ενδιαφέρον στρέφεται στη στάση που θα κρατήσουν οι βουλευτές απέναντι σε όσα έχει να πει ο πρωθυπουργός σε σχέση με το κυβερνητικό αναπτυξιακό σχέδιο, το οποίο παρουσιάζεται επεισήμως αυτή την εβδομάδα στους δανειστές.

Στα χέρια ο πρωθυπουργός θα έχει και την ανακοίνωση της ΕΛΣΤΑΤ για το επίσημο αποτέλεσμα του πλεονάσματος του 2017, το οποίο αναμένεται να φτάσει στο 3,7% του ΑΕΠ.

Ο πρωθυπουργός αναμένεται να επιμείνει στα περί καθαρής εξόδου από τα μνημόνια, ενώ θα στείλει μήνυμα ότι η πορεία των πλεονασμάτων είναι τέτοια που ακυρώνει επιθυμίες –ειδικά του ΔΝΤ- για μείωση του αφορολόγητου από το 2019.

Στη συνεδρίαση της ΚΟ αναμένεται να συζητηθούν και τα ελληνοτουρκικά, ειδικά μετά τις νέες προκλήσεις της Τουρκίας, που επισήμως συνέδεσε το θέμα των οκτώ με την απελευθέρωση των δύο ελλήνων στρατιωτικών.

Πάντως, ο πρωθυπουργός φαίνεται πως θα διατηρήσει χαμηλούς τόνους πάνω στο θέμα, στην κατεύθυνση και της χθεσινής ανακοίνωσης του Μαξίμου, αν και θα αποκλείσει κάθε συζήτηση για ανταλλαγή των δύο ελλήνων στρατιωτικών με τους οκτώ Τούρκους.

Τελευταία τροποποίηση στις 09:08 - 23 Απρ 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.