ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μοσκοβισί: Η Ελλάδα υπερβαίνει τους στόχους-Στο 4,2% το «μνημονιακό» πλεόνασμα

14:21 - 23 Απρ 2018 | Οικονομία
Μοσκοβισί: Η Ελλάδα υπερβαίνει τους στόχους-Στο 4,2% το «μνημονιακό» πλεόνασμα
Η Κομισιόν εξέφρασε την ικανοποίησή της για τα δημοσιονομικά στοιχεία της Ελλάδας, που ανακοίνωσε η Eurostat. Ο Πιερ Μοσκοβισί υπογράμμισε πως υπερβαίνουν τους στόχους, ενώ τόνισε πως βάσει των κανόνων του προγράμματος, το πρωτογενές πλεόνασμα της Ελλάδας υπολογίζεται στο 4,2%. Υψηλότερο δηλαδή από το 4% του υπολογισμού της ΕΛΣΤΑΤ.

«Tα σημερινά στοιχεία της Εurostat δείχνουν ότι για μια ακόμη φορά, και το 2017, η Ελλάδα υπερέβη τους δημοσιονομικούς της στόχους», αναφέρει στη δήλωσή του ο Π. Μοσκοβισί, προσθέτοντας ότι για δεύτερη διαδοχική χρονιά η Ελλάδα κατέγραψε δημοσιονομικό πλεόνασμα, στο 0,8% του ΑΕΠ το 2017, πολύ καλύτερο από την την τελευταία πρόβλεψη της Επιτροπής το Νοέμβριο του 2017.

Συνεχίζοντας, ο κ. Μοσκοβισί υπενθυμίζει ότι το δημοσιονομικό έλλειμμα της Ελλάδας το 2009 υπερέβαινε το 15% του ΑΕΠ και τονίζει: «Οι τεράστιες προσπάθειες που καταβάλλει η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια για την αποκατάσταση των δημόσιων οικονομικών της και τη μεταρρύθμιση της οικονομίας της, τώρα αποδίδουν».

Όσον αφορά το πρωτογενές πλεόνασμα, ο Π. Μοσκοβισί τονίζει ότι φτάνει το 4,2% του ΑΕΠ το 2017, δηλαδή υπερδιπλάσιο του στόχου του 1,75% του ΑΕΠ και σημειώνει ότι υπολογίστηκε με τη μέθοδο που συμφωνήθηκε με όλους τους εταίρους στο πλαίσιο του προγράμματος του EMS.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.