ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Eurogroup: Αξιολόγηση, χρέος και αναπτυξιακό σχέδιο στην ελληνική ατζέντα

13:33 - 24 Απρ 2018 | Οικονομία
Eurogroup: Αξιολόγηση, χρέος και αναπτυξιακό σχέδιο στην ελληνική ατζέντα
Στην κορυφή της ατζέντας του Eurogroup, που θα λάβει χώρα την Παρασκευή στη Σόφια, βρίσκεται η Ελλάδα.

Όπως προκύπτει από την ατζέντα που παρουσίασε ο επικεφαλής του Eurogroup Μάριο Σεντένο η Ελλάδα θα έχει την τιμητική της, καθώς οι θεσμοί (Κομισιόν, ΕΚΤ, ESM) θα ενημερώσουν για την πρόοδο που έγινε στην τέταρτη αξιολόγηση, ενώ ο Ευκλείδης Τσακαλώτος θα παρουσιάσει την «περιεκτική αναπτυξιακή στρατηγική της».

Οι υπουργοί θα ενημερωθούν για βασικά θέματα που σχετίζονται με την επιτυχημένη ολοκλήρωση του προγράμματος. Θα εξετάσουν την τεχνική εργασία που έχει γίνει στον μηχανισμό που συνδέει ανάπτυξη-χρέος, ο οποίος όπως αναφέρεται «είναι ένα από τα πιθανά μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος», αλλά και το πλαίσιο για την περίοδο μετά το πρόγραμμα.

Εκτός από το ελληνικό ζήτημα, θα συζητηθούν όμως και οι προοπτικές ολοκλήρωσης της τραπεζικής ένωσης. Η επικεφαλής του εποπτικού μηχανισμού της ΕΚΤ, Ντανιέλ Νουί, θα παρουσιάσει στους υπουργούς όλα όσα έχουν γίνει από πλευράς κεντρικής τράπεζας σε αυτό το μέτωπο από τον Ιανουάριο του 2017. Οι υπουργοί θα έχουν επίσης σχετική ενημέρωση και από την Έλκε Κένιχ, την επικεφαλής του Ενιαίου Συμβουλίου Εκκαθάρισης (SRB). 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.